Tarih: 25.09.2024 12:29

Kayseri Kent Konseyi'nde genel kurul toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen genel kurula Büyükkılıç'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda, dernek, cemiyet ve vakıf temsilcilerinden oluşan kent konseyi üyeleri katıldı.

Burada konuşan Büyükkılıç, kenti daha güzel noktaya taşımak için ortak aklı önemseyerek hareket ettiklerini belirtti.

Gerek Büyükşehir gerekse 16 ilçe belediye başkanı ile iyi niyetle, gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Büyükkılıç, "Göreve geldiğimiz günden beri, gerek önceki dönem başkanlarımız gerekse bizler, ulaşımdan kentsel dönüşüme, sağlıktan spora, turizmden sosyal ve gönül belediyeciliğine kadar 7'den 77'ye tüm kesimin gönlünde yer edecek, ‘şehrimize yakıştı’ denilecek projelerle yol almaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlere önerilerde bulunmanın önemine değinen Büyükkılıç, değişik seminerler, çalıştaylar, toplantılar düzenleyerek şehrin sorunlarını iyi niyetle, yapıcı bir anlayış ile gündeme taşıyıp yol alacaklarına inandıklarını kaydetti.

Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Kayseri Kent Konseyi'nde değişik çalışma grupları ve komisyonlar oluşturulacağını, komisyonlarda görüşülen fikirlerin değerlendirilip, hayata geçirileceğini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Büyükkılıç, 3 kişilik Kent Konseyi Divan Kurulu’nun seçilmesi için önergeyi okuyup, divanı oluşturdu.

Daha sonra kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Seçim sonucunda Serdar Altuntuğ, Kayseri Kent Konseyi Başkanı görevine getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —