Kitap, Mayıs 2020’de Çin’de yapılacak elemede Türkiye’yi temsil edecek
Şef Yunus Emre Akkor “Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı” isimli kitabıyla yemek kitapları Nobel’i olarak anılan dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışmasında “Gourmand Cook Book Awards 2020” ödülünü kazandı.
“Gourmand World Cookbook Awards" yarışması her yıl İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılıyor ve yarışmaya 225 ülke ve bölgeden binlerce yemek kitabı katılıyor. Şef Yunus Emre Akkor bu uluslararası yarışmada “Yerel Mutfak” kategorisinde birçok ülkeyi geride bırakmayı başararak aldığı bu ödül ile Çin’de Mayıs 2020 tarihinde yapılacak dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek.
Kayseri’nin geçmişten gelen yerel ve geleneksel yemeklerinin özgün tariflerini kayıt altına almak ve bu suretle Kayseri mutfak kültürünün geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacıyla kaleme alınan kitap Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yayını olarak Ekim 2019 yılında yayınlanmıştı.
Ramazan Çakmakcı’nın editörlüğünde hazırlanan kitap M.Ö. 4000 li yıllara kadar geriye giderek Hititlere kadar uzanan bir mutfak kültürünün izlerinin günümüz Kayseri mutfağında yaşamaya devam ettiğini ortaya koymaya gayret ediyor. Kitap bu yönü ile Kayseri mutfağını dünyanın yaşayan çok az sayıdaki en eski yerel mutfakları arasına taşıyarak Kayseri yemeklerinin dünyaca tanınmasına büyük katkı sağlamış durumda.
Şef Yunus Emre Akkor daha öncede Zennup Pınar Çakmakcı ile birlikte kaleme aldığı “Osmanlı Deniz Mutfağı” isimli kitabıyla “Gourmand Cook Book Awards 2012” ödülünü kazanmış idi. Şef Yunus Emre Akkor’un “Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı” ve “Ev Yapımı Dondurmalar” isimli yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.