KAYSERİ OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN, 2019 YILINI DEĞERLENDİRDİ

ARTIK EKONOMİYE ODAKLANMALIYIZ

KAYSERİ OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN, 2019 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Ekonomi 24.12.2019 17:04:00

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 2019 yılı ekonomik göstergelerini değerlendirip, 2020 yılına dair yapılması gerekenlerin altını çizdiği açıklamasında  “2019 yılında  zor ve sıkıntılı dönemler geçirmemize rağmen moralimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz.2020 yılında herkesin kendi sorunlarına odaklandığı süreçleri yerinde ve zamanında değerlendirmeliyiz. Her fırsatta ifade ettiğimiz üzere, artık hep birlikte asıl gündem olan ekonomiye odaklanmalıyız” ifadesini kullandı.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, "Bilindiği üzere, içerisinde bulunduğumuz coğrafya, dünyanın en karmaşık ve en zor coğrafyasıdır. Dünyaya baktığımızda alışılagelmiş küresel sistemde ciddi değişikliklerin olduğunu görüyoruz. 2018’in ikinci yarısından itibaren yaşanan sıkıntılı ve zorlu süreçten sonra, 2019 yılı içerisinde hem küresel hem de Türkiye ekonomisi açısından zor bir dönemeç olmasına rağmen, alınan tedbirler ve kararlı duruş sayesinde bütün bu sıkıntıların önemli ölçüde sarılmaya çalışılması yoluna gidilmiştir. Yani, 2019 yılını bir dengelenme ve toparlanma süreci olarak değerlendirebiliriz" ifadesinde bulundu.

Nursaçan, "Bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye ekonomisi yüzde 0,9 büyüyerek yeniden büyüme atağına geçmiştir. Dördüncü çeyrekte de benzeri orana ulaşmasını öngörüyoruz. Yatırım, ihracat ve istihdamla birlikte 2020 yılında yüzde 4/5 gibi pozitif bir büyüme gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" diyerek değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü:

"Pek tabii olarak hükümet ve özel sektörün el ele vermesi, piyasanın canlı tutulması için nakit akışının hızlanmasına yönelik yeterli ve ciddi adımların atılması, faizlerde yeni düzenlemelere gidilerek, sanayici ve tüccarlarımıza moral ve motivasyon kazandırılması, Türk EXİMBANK ve Kredi Garanti Fonu imkanlarının yanında, devlet hibe, destek ve teşviklerinden daha da fazla yararlandırılması, işverenin rahatlaması ve istihdama daha fazla katkı sağlanması için istihdam teşvik programlarının genişletilmesi, üretim ekonomisine dayalı, verimli, sürdürülebilir, yapısal reformlara devam edilmesi, elektrik, doğalgaz ve hammadde gibi üretimde maliyeti doğrudan etkileyen kalemlerde hızlı önlem ve tedbirlerin alınması, bürokrasinin azaltılması, rekabet gücünün artırılması, piyasanın canlanması için KDV - ÖTV’nin sıfırlanması veya indirime gidilmesine yönelik güçlü ve kararlı adımların atılmasına devamı halinde, söz konusu hedefe ulaşılması mümkün olabilecektir. Genel anlamda bakıldığında, Türkiye ihracatta da olumlu bir gelişme göstermektedir. İlimizdeki ihracatın bu yıl 2.5 milyar dolar civarında gerçekleşmesi beklenmektedir. Ülke olarak; yüksek milli değerlere sahip olmak, ekonomik olarak kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olmak en önemli hedefimiz olmalıdır. Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı süreçleri yerinde ve zamanında değerlendirmeliyiz. Her fırsatta ifade ettiğimiz üzere, artık hep birlikte asıl gündem olan ekonomiye odaklanmalıyız. İş Dünyası olarak çok iyi biliyoruz ki; 2019 ve geçtiğimiz yıllarda hassas, zor ve sıkıntılı dönemler geçirmemize rağmen moralimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz. Hedeflerin gerçekleşmesi, güven, istikrar ve ekonomik refahın sağlanması için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.".

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.