KAYSERİ SANAYİ ODASI 2019 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

KAYSERİ SANAYİ ODASI 2019 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

BAŞKAN BÜYÜKSİMİTCİ: “SAVUNMA SANAYİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Kayseri Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci savunma sanayi sektörünün ülkemizde çok büyük kıymet arz ettiğini söyledi. Büyüksimitci, savunma sanayi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

2019 yılı değerlendirme toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci savunma sanayi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Büyüksimitci şöyle konuştu.

Savunma sanayi ile ilgili çalışmalarımız var. Bildiğiniz gibi savunma sanayi sektörü ülkemizde ne kadar kıymet arz ediyor son dönemdeki olaylar ile çok rahat gördük. Milli Savunma Bakanımız geldiğinde söyledi. %70’e yakın bir oranda yerleştirme yaptık. Bizim Kayseri’de savunma sanayi ile ilgili hiçbir şey yok kanaati var. Şimdi birçok üretimlerde firmalarımız ilk yaptığı iş gizlilik anlaşması imzalamaktır bizim kurumlarımızda. Yani bir parça yapıyor veya Havelsana bir iş yapıyor veya Roketsana bir iş yapıyor. İlk yapılan iş savunma sanayinde gidip bir gizlilik anlaşması imzalarsınız ve güvenlik soruşturmasından geçersiniz. Bunlar milli gizli görevlerdir. Yani siz küçük bir parça gibi düşünemezsiniz. Bir şekilde bunları reklam etme şansınız yok. Biz tabi kendi üyelerimizden açıklamamak üzere bir veri topladık. Yaklaşık 75 firmamız Kayseri’de savunma sanayinde çalışıyor. Havacılıktan, mühimmatına kadar silah parçasına kadar, elektronik cihazların metal parçalarına kadar birçok alanda çalışma yapan firmamız var. Benim işimde makine imalatıdır, elektrik elektroniktir. Dolayısıyla zaten ben birçoğunu bire bir biliyorum.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı