Türk Şeker sektöründe ilk kez bir Şeker Fabrikası’nın kredi derecelendirme notu aldığı bu çalışma ile şirketin risk ölçüm ve derecelendirmesi, gelişen ve değişen piyasa şartlarına uyum hızı ve büyüme potansiyeli, net bir şekilde masaya yatırılarak, bu alandaki gelişimi gözler önüne serilmiş oldu.
Yaklaşık 2 yıl önce görev alan yeni Yönetim Kurulu ile birlikte kamuoyunda adını şeffaf ve kurumsal şirket olarak duyuran Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., yapmış olduğu bu çalışma ile Türk şeker sektöründe de bir ilke imza attı. Tamamen bağımsız ve tarafsız olarak Kayseri Şeker Fabrikası’nın kendi talebi ile gerçekleşen bu çalışma sonucunda, şirketin iyileşen malî yapısı hazırlanan raporlara yansıdı.
Yeni Yönetim Kurulu’nun görev alması ile birlikte başarılı bir grafik çizen Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., izlenen şeffaflık ve kurumsallaşma politikaları sonucu, şirketin kendi talebi ile araştırması gerçekleştirilen kredi derecelendirme raporunda, “Yükümlülüklerini uzun vadede yerine getirme açısından güvenilir ve yatırım yapılabilir” notunu (BBB+) şeklinde alarak, son dönemde yakaladığı finansal başarısını tescillemiş oldu.
Yatırımların ve kredilerin bu kuruluşların verdiği kredi derecelendirme (rating) notlarına göre belirlenmesi sebebiyle daha da önem arz eden bu rapor sayesinde Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., markalaşma, şeffaflaşma, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Geçerlilik süresi 1 yıl olan bu çalışma, şirketin ekonomik yapısı ve büyümesi göz önüne alınarak her 6 ayda bir yenilenecek ve şirketin bir anlamda kendi kendisini daha iyi kavrayabilmesi sağlanmış olacak. Yine her 6 ayda bir TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., tarafından hazırlanacak raporlar neticesinde, Kayseri Şeker Fabrikası'nın özellikle yeni dönem kredibilitesini ortaya çıkaracak ve yanı sıra şirketin kurumsal güvenliğinin tespiti yanında, kurumsal geleceği konusunda da fikir sahibi olunacak.
Yakın bir zaman önce önemli bir ekonomik krizin eşiğinden dönen ve yeniden ayakları üzerinde durmaya başlayan Kayseri Şeker Fabrikası’nın TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından aldığı; Tcr (BBB+)’lık “NİHAİ UZUN DÖNEM KREDİ DERECELENDİRME NOTU”, TCR tarafından verilen ortalama kredi kalitesi olup, finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi açısından uzun vadede ortalama kredi riskini göstermektedir.
Yine Şirketin aldığı Tcr (A3)’lük “NİHAİ KISA DÖNEM KREDİ DERECELENDİRME NOTU” ise TCR tarafından verilen ortalama kredi kalitesi olup, finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi açısından kısa vadede ortalama kredi riskini göstermektedir.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.