Türk Şeker sektöründe ilk kez bir Şeker Fabrikası’nın kredi derecelendirme notu aldığı bu çalışma ile şirketin risk ölçüm ve derecelendirmesi, gelişen ve değişen piyasa şartlarına uyum hızı ve büyüme potansiyeli, net bir şekilde masaya yatırılarak, bu alandaki gelişimi gözler önüne serilmiş oldu.
Yaklaşık 2 yıl önce görev alan yeni Yönetim Kurulu ile birlikte kamuoyunda adını şeffaf ve kurumsal şirket olarak duyuran Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., yapmış olduğu bu çalışma ile Türk şeker sektöründe de bir ilke imza attı. Tamamen bağımsız ve tarafsız olarak Kayseri Şeker Fabrikası’nın kendi talebi ile gerçekleşen bu çalışma sonucunda, şirketin iyileşen malî yapısı hazırlanan raporlara yansıdı.
Yeni Yönetim Kurulu’nun görev alması ile birlikte başarılı bir grafik çizen Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., izlenen şeffaflık ve kurumsallaşma politikaları sonucu, şirketin kendi talebi ile araştırması gerçekleştirilen kredi derecelendirme raporunda, “Yükümlülüklerini uzun vadede yerine getirme açısından güvenilir ve yatırım yapılabilir” notunu (BBB+) şeklinde alarak, son dönemde yakaladığı finansal başarısını tescillemiş oldu.
Yatırımların ve kredilerin bu kuruluşların verdiği kredi derecelendirme (rating) notlarına göre belirlenmesi sebebiyle daha da önem arz eden bu rapor sayesinde Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., markalaşma, şeffaflaşma, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Geçerlilik süresi 1 yıl olan bu çalışma, şirketin ekonomik yapısı ve büyümesi göz önüne alınarak her 6 ayda bir yenilenecek ve şirketin bir anlamda kendi kendisini daha iyi kavrayabilmesi sağlanmış olacak. Yine her 6 ayda bir TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., tarafından hazırlanacak raporlar neticesinde, Kayseri Şeker Fabrikası'nın özellikle yeni dönem kredibilitesini ortaya çıkaracak ve yanı sıra şirketin kurumsal güvenliğinin tespiti yanında, kurumsal geleceği konusunda da fikir sahibi olunacak.
Yakın bir zaman önce önemli bir ekonomik krizin eşiğinden dönen ve yeniden ayakları üzerinde durmaya başlayan Kayseri Şeker Fabrikası’nın TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından aldığı; Tcr (BBB+)’lık “NİHAİ UZUN DÖNEM KREDİ DERECELENDİRME NOTU”, TCR tarafından verilen ortalama kredi kalitesi olup, finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi açısından uzun vadede ortalama kredi riskini göstermektedir.
Yine Şirketin aldığı Tcr (A3)’lük “NİHAİ KISA DÖNEM KREDİ DERECELENDİRME NOTU” ise TCR tarafından verilen ortalama kredi kalitesi olup, finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi açısından kısa vadede ortalama kredi riskini göstermektedir.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.
Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi talimat verdi, Türkiye’de ki bütün şehit mezarlıklarına bakın ne yapılacak?
Hem pratik hem de lezzetiyle dikkat çeken Şehrazat tatlısı, özellikle misafir sofralarının yeni favorisi oluyor. Şerbeti, kreması ve yumuşacık tabanıyla bu tatlıyı deneyen vazgeçemiyor. Detaylar Haberimiz'de...
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iftar programında araç plakaları ve trafik cezalarıyla ilgili son düzenlemeleri eleştirdi. Arıkan, “Savunma sanayinin yanına bir de ceza sanayi kuruldu” ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran topraklarından ateşlenen ve Türk hava sahasına girdiği tespit edilen bir balistik füzenin Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkl
Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri programında Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy öğrencilerle bir araya geldi. Tecrübelerini paylaşan Özsoy, gençlerin sorularını da yanıtladı.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çokkeser, uzun süren burun tıkanıklığı ve koku kaybının nazal polip belirtisi olabileceğini söyledi. Uzmanlar, bu belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
Kayseri’nin Develi ilçesinde maden göçüğünde hayatını kaybeden Bayram Bostancı, mesai arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Madenciler tabutu yaklaşık 2 kilometre taşıyarak vefa örneği gösterdi.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı son istatistikler, Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de Suriyeli sayısındaki düşüşü ortaya koydu. 2025 yılında başlayan azalışın 2026’da da devam ettiği görüldü.