Kayseri Serbest Bölge ve Organize Sanayii bölgesinde bulunan yaklaşık bin 300´e yakın işletme içerisinden personel arayan işletmeler sabahın erken saatlerinden itibaren Kayseri OSB içerisinde bulunan Tramvay son durağında personel bulmak için stant açıyor. Şirketlerin insan kaynakları birimleri ise doldurulan CV´lere ulaşamamaktan şikayetçi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceki konuşmalarında ´TOBB üyeleri birer işçi alırsa işsizlik sorunu çözülür´ şeklinde açıklaması bulunurken, Kayseri Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren BRN Yatak, Baza Fabrikası yetkilileri açtıkları stantlarla işçi arıyor. BRN Yatak, Baza İnsan Kaynakları Sorumlusu Ahmet Altay, çalıştırmak üzere vasıflı ve vasıfsız personele ihtiyaç duyduklarını ve personel bulmakta zorlandıklarını söyledi. BRN Yatak ve Baza Genel Müdürü Berna İlter talimatıyla çareyi OSB Tramvay son durağında stant açmakta bulduklarını belirten Altay "OSB´nin en işlek caddesinde stant açarak personel arıyoruz ancak form dolduranları işe çağırmak için aradıklarımıza da ulaşamıyoruz" dedi.
Firma olarak iş arayan vatandaşlara kolaylık sağlamak için iş başvuru formlarını kabul ettiklerini dile getiren Altay, iş istihdamının olduğu fakat form dolduran işçileri, işe başlamaları için aradıklarında geri dönüş olmadığı kaydetti.
Altay, "Türkiye İstatistik Kurumu´nun iş verilerine baktığımız zaman 24-29 yaş arası her 100 eğitimli kişi içerisinden 30 kişinin işsiz olduğunu görüyoruz. Bugün burada açtığımız stant ile vasıflı ve vasıfsız ihtiyacımız olan personeller arıyoruz. Biz bu sıkıntıyı çektiğimiz gibi bütün sanayi kuruluşlarının da bu sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Genel itibariyle işçi adayı işverene ulaşmaya çalışır.Ancak biz bugün burada açtığımız stant ile işçiye direk ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Ahmet Altay ayrıca, "250´ye yakın işçi çalıştırdığımız firmamızda işçi talebimizde bulunmaktadır. Açmış olduğumuz bu stant ile işçi taleplerini alıyoruz ve formu dolduran kişiyi bizim tarafımızdan uygunluğu tam ve işçide müsait ise hemen işletmemize götürüp işe başlatma imkanımız bulunmakta. İhracat olarak yoğun bir sezon içerisindeyiz. İstihdamı daha arttırabilme imkanımız var. Ama görünen o ki ülkemizde işsizlik değil iş beğenmeme sorunu var ?ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce açılış ve toplantılarda yaptığı açıklamalarında ´TOBB üyeleri birer işçi alırsa işsizlik çözülür" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik de zaman zaman yaptığı açıklamalarında ´İş var, işçi yok´ ifadelerinde bulunmuştu.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.