Kayseri'de cinayete kaza kılıfı: 6 kişi mahkemede

Kayseri'de 1 kişiyi öldürüp olaya "trafik kazası süsü" verdikleri öne sürülen 6 sanık yargılanıyor. Detaylar haberimizde...

Kayseri
Asayiş 22.08.2024 12:24:00 535 0

Kayseri'de geçen yıl kazada yaşamını yitirdiği sanılan sürücü Eyüp Arslantürk'ü öldürdükleri olaya "trafik kazası süsü" verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan soyadlarını değiştiren iki kardeş B.E. ve K.S.Y. ile F.P. ve B.G, tutuksuz yargılanan kardeşlerin annesi M.T. ve babası A.T. ile maktul Arslantürk'ün müşteki yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşma savcısı mütalaasını yineleyerek, tutuklu 4 sanığın "ölümle sonuçlanmış kasten yaralama", "hürriyetten yoksun kılma", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "mala zarar verme" suçlarından cezalandırılmalarını, tutuksuz 2 sanığın ise beraatini talep etti.

Maktul Eyüp Arslantürk'ün oğlu Ö.F.A, babasının başka kadınlarla ilişkisi olduğunu, bu yanlışlarını düzeltmek için çok uğraştığını ancak başaramadığını söyledi.

Bu süreçte annesi ve kız kardeşine çevreden ve sosyal medyadan iftiralar atıldığını, çirkin ithamlarda bulunulduğunu öne süren Ö.F.A, sanıklardan şikayetçi olmadığını ve davadan çekilmek istediğini belirtti.

Avukatıyla duruşmaya katılan maktulün kardeşi H.H.A. ise olaya ilişkin görgü ve bilgisinin olmadığını söyledi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten H.H.A, davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklar da önceki ifadelerini tekrar ederek, öldürme kastları olmadığını iddia etti. Adli Tıp Kurumu raporunda da yer aldığı üzere maktulün kalp krizi sonucu öldüğünü öne süren sanıklar, beraatlerini ve tahliyelerini istedi.

Maktulün kardeşi H.H.A'nın davaya müdahil olma ve avukatının esasa ilişkin savunmasını hazırlamak üzere süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, 4 sanığın tutukluluğunun devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

 Olay

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının ve İl Emniyet Müdürlüğünün, 12 Ekim 2023'te Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde 50 SF 514 plakalı otomobille geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği zannedilen Eyüp Arslantürk'ün (57) ölümüyle ilgili şüphe üzerine başlattığı ve yaklaşık 5 ay süren detaylı soruşturma sonucu 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar B.E, K.S.Y, F.P. ve B.G'nin "tasarlayarak öldürme", "cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme", "kamu hizmetine tahsis edilmiş eşyaya zarar vermeye azmettirme" ve "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye azmettirme" suçlarından cezalandırılmaları istenmişti.

Tutuksuz sanıklar M.T. ve A.T. için de "tasarlayarak öldürmeye yardım etme", "cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etme", "kamu hizmetine tahsis edilmiş eşyaya zarar vermeye yardım etme" ve "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye yardım etme" suçlarından ceza istenen iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.


"Asırlık çınar" ağaç budarken öldü

Hacılar ilçesinde budamak için çıktığı ağaçtan düşen 92 yaşındaki dede, hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Hafif ticari aracın çarptığı genç hayatını kaybetti

Kayseri'de hafif ticari aracın çarptığı yaya öldü. Detaylar haberimizde...

Narin Güran'ın cansız bedenini dereye bıraktığını itiraf eden şüpheli tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B'nin tutuklandığını açıkladı. Detaylar haberimizde...

20 yıl 11 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Kayseri'de hakkında 20 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı. Detaylar haberimizde...

Eski OSB başkanının yargılanmasına devam edildi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) eski yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan ile 6 yöneticinin yargılanmalarına devam edildi. Detaylar haberimizde...

Atıl durumdaki hastane binasını soydular!

Yahyalı ilçesinde eski hastane binasından hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalandı. Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Kayseri'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar haberimizde...

Balık tutmaya gittiği barajda boğuldu

Kocasinan ilçesinde bir kişi, balık tutmak için gittiği baraj gölünde boğuldu.

Melikgazi'de iş yerinde çıkan yangın panik yarattı!

Melikgazi ilçesinde bir iş yerinde yangın çıktı. Detaylar haberimizde...

Kayseri'de tüfekle öldürülen kadının cenazesi defnedildi

Kayseri'de çalıştığı fabrikanın bahçesinde tüfekle öldürülen kadının cenazesi defnedildi. Detaylar haberimizde...

Yine kadın cinayeti! Çalıştığı fabrikanın bahçesinde tüfekle öldürüldü

Kayseri'de bir kadın, çalıştığı fabrikanın bahçesinde av tüfeğiyle öldürüldü. Detaylar haberimizde...

FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-26" operasyonlarında 34 gözaltı!

FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-26" operasyonlarında 34 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar haberimizde...

Kayseri'de 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince 12 yıl 1 ay 17 gün kesinleşmiş cezası bulunan hükümlü yakalandı.Detaylar haberimizde...

Telefon hırsızı yakayı ele verdi!

Melikgazi'de iş yerinden cep telefonu çalan şüpheli yakalandı. Detaylar haberimizde...

Öğretmeni yaralayan sanık için duruşma devam ediyor

Kayseri'de sınıf öğretmenini silahla yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi. Detaylar haberimizde...

Uyuşturucudan yargılanan sanığa ceza yağdı!

Kayseri'de uyuşturucu ticaretinden yargılanan sanık, 15 yıl hapis ve 45 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Detaylar haberimizde...