Tarih: 08.07.2024 14:19

Kayseri'de gününü serin geçirmek isteyenler soluğu Erciyes'te alıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes, yaz boyunca sürdürdüğü etkinliklerle doğasever misafirleri ağırlıyor.

Kış aylarında uluslararası standartlarda ve farklı eğimdeki pistleriyle kayak tutkunlarının uğrak noktalarından olan Erciyes Dağı, yaz döneminde de çok sayıda sosyal etkinlik yapıyor.

Bu etkinliklerin başında gelen zirve tırmanışıyla, her yaştan vatandaş profesyonel dağ rehberleri eşliğinde 3 bin 917 rakımlı Erciyes'e tırmanıyor. Tarifeli zirve tırmanışına katılan doğaseverler, adrenalin dolu bir yürüyüşün ardından gün doğumunu Erciyes'in zirvesinde izleme imkanı buluyor.

Kayseri'yi zirveye yakın bir noktadan izlemek isteyenler ise Hacılar Kapı'daki yaklaşık 2 kilometrelik Gondol Tesisi'ni kullanıyor.

Yaklaşık yarım saat süren  yolculuk ardından 2 bin 650 metre yüksekliğindeki Lifos Tesisleri'ne ulaşan doğaseverler, şehrin göz alıcı manzarasının keyfini çıkarıyor.

İç Anadolu'nun zirvesi olan Erciyes'i gezmek isteyenler için düzenlenen ATV safariyle de doğayı keşfederek, 2 bin 200 rakımda oluşturulan patika yollarda gezebilme imkanı sunuyor.

Ayrıca, doğada vakit geçirmek isteyen vatandaşlar da Tekir bölgesinde oluşturulan çadır kamp alanlarında elektrik, banyo ve lavabo gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Gökyüzü meraklıları Erciyes'te buluşuyor

Geleneksel hale gelmiş olan meteor yağmuru izleme etkinliği ise gökyüzündeki olayları merak eden kişileri Erciyes'te buluşturuyor.

Gökyüzü meraklıları, Lifos Tesisleri'nde 6 yıldır düzenlenen programda, gezegen ve takımyıldızı konusunda yapılan bilgilendirmenin sonunda teleskoplarla gökyüzünü yakından gözlemleme fırsatı buluyor.

Ayrıca, Türkiye olmakla birlikte dünyanın pek çok ülkesinden fotoğrafçılar Erciyes'te gökyüzü olaylarını astrofoto teknikleriyle ölümsüz kılıyor.

Erciyes AŞ Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu, AA muhabirine, Erciyes'in kış döneminde yoğun olduğu kadar yaz döneminde de hareketli olması için yoğun çaba harcadıklarını açıkladı.

Yaz aylarında sıcaktan bunalanlara Erciyes'in doğru bir yer olduğunun altını çizen Akşehirlioğlu, “Sıcak havalarda gelinecek en güzel yerlerden birisi Erciyes. Burada serinlik, aktivite ve temiz hava var.” dedi.

Akşehirlioğlu, yetişkinler için düzenlenen etkinliklerin olduğu gibi çocuklara özel bisiklet parkuru oluşturduklarını ve bu parkurun ücretsiz olduğunu ifade etti. Erciyes'in hem kış turizminde hem yaz döneminde gerçekleştirilen etkinliklerle önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Akşehirlioğlu, ayrıca şunları kaydetti:

"Günübirlik piknik alanlarımız var. Sucuk ekmeğini kendisi yapmak isteyen vatandaşlarımız bu alanları ücretsiz kullanabiliyor. Hacılar ve Tekir bölgesindeki gondollarımızı yazın Erciyes'i görmek isteyen vatandaşlarımız için sürekli çalıştırıyoruz. Bizden en çok çadır kamp alanı isteniyordu. 

Bu yıl onu da hayata geçirdik. Vatandaşların güvenli bir alanda temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yer oluşturduk. Gününü biraz daha hareketli geçirmek isteyen vatandaşlarımız da ATV turlarını tercih edebilirler. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da zirve tırmanışlarımız olacak. Bu etkinliğimiz en çok rağbet gören faaliyetlerden birisi oluyor. Meteor izleme etkinliğimiz ise binlerce vatandaşımızı aynı anda Erciyes'e getiriyor."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —