Kayseri'de İŞKUR’dan büyük destek: 2 bin 40 kişilik işgücü uyum programı başlatılıyor

Kayseri'de İŞKUR 2 bin 40 kişilik İşgücü Uyum Programı başlatacak. Detaylar haberimizde...

Güncel 5.09.2024 12:30:00 698 0
Kayseri

Kayseri İŞKUR İl Müdür Vekili Ayşe Ak, kurum tarafından işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla ilçe milli eğitim müdürlükleri işbirliği ile toplam 2 bin 40 kişilik İşgücü Uyum Programı başlatılacağını bildirdi.

Ak, yazılı açıklamasında, 2 bin 40 kişiyi kapsayacak program kapsamında katılımcıların temizlik, bakım ve onarım işlerinde yaklaşık 10 ay süreyle haftanın belirli günlerinde tam gün çalışacaklarını belirtti.

Programın 9 Eylül Pazartesi günü başlayacağını ve 30 Haziran 2025'te sonlanacağını aktaran Ak, şunları kaydetti:

“Başvurular 4-8 Eylül tarihleri arasında alınacak olup, katılımcılar geçerli başvurular arasından ikamet durumlarına göre 9 Eylül'de noter tarafından yapılacak kura çekilişiyle belirlenecektir. Program, 9 Eylül-6 Ekim arasında (ilk 4 hafta) haftada 5 gün ve sonraki haftalarda haftada 3 gün olarak uygulanacak olup, çalışma günleri ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecektir. Katılımcılara İŞKUR tarafından program kapsamında, çalıştıkları her gün için günlük net 566,73 lira cep harçlığı ödenecektir. Ayrıca İŞKUR tarafından katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacaktır.”

Başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenlerin 8 Eylül saat 23.59'a kadar www.iskur.gov.tr internet adresi ALO 170 çağrı merkezi veya e-Devlet üzerinden başvuru yapmalarının zorunlu olduğunu aktaran Ak, "Başvuruda sorun yaşayan kişiler bünyesinde İŞKUR hizmet noktası olan ilçe belediyelerden ve kurumumuzdan destek alabilirler. İşgücü Uyum Programları kapsamında bir katılımcı toplamda en fazla 140 fiili gün programdan yararlanabilir. Toplum Yararına Programlardan (TYP) daha önce faydalanmış olanlar bu programa başvuru yapabilecek olup, TYP faydalanma süreleri İşgücü Uyum Programlarını etkilememektedir." ifadelerini kullandı.


Lübnan'da çağrı cihazlarından sonra telsizler de patladı!
Uyuşturucu ve silah operasyonunda 17 tutuklama
Kayseri nöbetçi eczaneler (18 Eylül)
Türkiye, Erciyes Turnuvası'nı kazandı
Migren hastaları dikkat!
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kayseri'de konuştu
Melikgazi'de yeni meslekler için kayıt zamanı
Hayırsever destekli 'Bağımlılık Merkezi' kuruluyor
Kemik iliği bağışı ile iyileşen Meva'nın hayali
Kayseri'de üç ölümlü davada gelişme
Kayseri'de minibüse silahlı saldırı
Cep telefonları uzaktan patlatılabilir mi?
Fahri itfaiyeciye, Kayseri İtfaiyesi'nden sürpriz kutlama
Hayvancılık istatistikleri masaya yatırıldı
Kayseri güncel hal fiyatları (18 Eylül)