Kayseri'de o rakamlarda inanılmaz yükseliş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin temmuz ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 26 oranında artarak, 326 milyon 883 bin dolar olarak gerçekleşti. Detaylar haberimizde...

Ekonomi 28.08.2024 12:57:00 654 0
Kayseri

Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılı Temmuz ayı dış ticaret verilerini açıkladı. 

Türkiye ihracatı 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artarak 22 milyar 510 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 7,8 azalarak 29 milyar 805 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kayseri’nin temmuz ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 26 oranında yükselerek, 326 milyon 883 bin dolar olarak gerçekleşti.   

TÜİK temmuz ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Temmuz ayı ihracat rakamlarına göre 326 milyon 883 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Kayseri olarak İthalatımız ise 147 milyon 255 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 8,33 azalış gerçekleşmiştir. İlk 7 ay toplam ihracatımız 2 milyar 143 milyon 825 bin dolar’dır. Geçen yılın ilk yedi ayına oranla yüzde 3,36 oranında artış yaşandı.“ diye konuştu.

Temmuz ayında Kayseri’den 151 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini açıklayan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise, en fazla ihracat yapan sektörlerin sırası ile mobilya, elektrikli ev aletleri ve kablo olduğunu belirterek, en fazla ihracat yapılan ülkeleri ise, ABD, Irak ve Almanya olarak sıraladı.   

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın da, Kayseri’nin ihracatının artması için daha güçlü adımlar atılması gerektiğine inandıklarını belirterek “Şehrimiz sanayicileri, ürettiklerini yurt dışı piyasalara arz ederken lojistik sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Yüksek navlun bedelleri rekabetimizi etkilemektedir. İhracatçı sanayicilerimizin döviz kurlarının enflasyona nazaran düşük kalması nedenli dünya pazarlarında rekabet sıkıntıları çektikleri de önemli bir gerçektir.” dedi.


İkinci el araç satışında 27 Eylül'e dikkat!
Denizi olmayan Kayseri, Norveç'e rakip oldu!
Sigara gruplarından birbiri ardına zam!
Enflasyon hedefi yükseldi, büyüme tahmini düştü!
Sigaraya beklenen zam geldi!
Ağustos enflasyon rakamları açıklandı!
Enflasyon muhasebesi nasıl uygulanacak? 10 soru 10 cevap!
Enflasyon muhasebesinde küçük işletmelere müjde!
Kayseri'de o rakamlarda inanılmaz yükseliş!
Yenilenebilir enerji yatırımlarında Avrupa'da ilk 5'e girdik
Ticaret Bakanlığı'ndan 221 bin işletmeye 210,5 milyon lira ceza!
Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı hangisi?
Mehmet Şimşek'ten 700 bin mükellefe cezalı işlem uyarısı
Şekerbank, Kayseri’de yeni şubesini açtı
Gençler ve kadınlara tarım kredilerinde indirim sağlanacak