Kayseri’de pazar ve hal arasındaki fiyat farkından esnaf şikayetçi!

Kayseri’de pazar ve hal arasındaki fiyat farkından esnaf şikayetçi!

Ekonomi 9.07.2024 14:17:00 828 0
Kayseri’de pazar ve hal arasındaki fiyat farkından esnaf şikayetçi!

Kayseri’de vatandaşlar, daha ucuz maliyetle gıda alışverişi yapmak için toptan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Büyükşehir’in kurduğu meyve sebze halinden toptan alışveriş yapmayı tercih eden kentliler, pazar ve manavlara gitmiyor.

Kayseri’de adeta sinek avlamaya başlayan manav ve pazar tezgahlarını, vatandaşlar tercih etmiyor. Marketteki meyve sebze fiyatlarından şikayetçi vatandaşlardan bazıları soluğu kendi bölgelerinde bulunan en yakın pazara giderek alırken, bazıları ‘3-5 TL bile olsa ucuza meyve alacağım’ diyor.

Bunun üzerine Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Turgut Reis Mahallesi’nde her hafta Salı günü kurulan pazar tezgahlarını Kay TV olarak ziyaret ettik. 

Kay TV mikrofonlarına konuşan esnaf hal fiyatlarının, pazar fiyatlarına göre daha yüksek olduğunu dile getirirken, pazar ve hal arasındaki fiyat farkının gelen zamlar, personel ücreti ve hava sıcaklığından kaynaklandığını dile getirdi.

Esnaf, ‘’Vatandaş, genellikle fiyat farkından dolayı mahalle pazarını değil de, meyve sebze halini tercih ediyor. Vatandaş buraya geliyorsa bile zaten yarım kilo, 250 gram civarında alıyor. Kilo kilo alan yok. Bu durum esnafın canını sıkıyor. Kazançtan memnun değiliz. Boş durmamak için, 3-5 kuruş için geliyoruz buraya.’’ dedi.

Turgut Reis’te kurulan pazar tezgahının genel fiyatlarına baktığımızda ise fiyatlar şu şekildeydi:

Vişne: 50 TL

Kiraz: 60 TL

Muz: 50 TL

Üzüm: 50 TL

Kayısı: 50 TL

Nektari: 70 TL

Şeftali: 70 TL

Domates: 25- 30 TL arası

Karpuz: 10 TL

Biber: 35-50 TL arası

Patlıcan: 25 TL

Yeşillikler: 10 TL

Marul: 20 TL