Daha önce her iki kulağından ameliyat olan ve standart işitme cihazı kullanımıyla ilgili sıkıntıları bulunan 27 yaşındaki Aksaray ilinde ikamet eden Murat Akça isimli hastaya Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinde en son model kemiğe çivili işitme cihazı uygulaması yapıldı.
Yapılan operasyon ile ilgili bilgi veren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Özcan; Her iki kulak ameliyatı sonrası, ameliyatla düzeltme imkânı bulunmayan bu hastaların kemiğe çivili işitme cihazı kullanmaları, gerek gündelik yaşamlarında gerekse akademik anlamda üretecekleri faaliyetlerde normal işitmelerini sağlayarak günlük hayata katılmalarına imkân vermektedir. Kliniğimizde bu sistem Kayseri'de ilk defa kullanılmıştır. Hiç işitmeyen bebeklerimizde biyonik kulak uygulaması kliniğimizde rutin olarak uygulanmaktadır. Kayseri ve civarının bu ve benzeri kulak burun boğaz ile ilgili ileri teknolojiyle üretilmiş özel cihazlara ameliyat yoluyla erişiminin sağlamasına katkıda bulunmaktan kendim ve kliniğim adına çok memnunum dedi.
Doç. Dr. İbrahim Özcan; hastamıza kullandığımız kemiğe çivili işitme cihazı ses dalgalarını alarak cilt üzerinde bulunan bir işlemci yoluyla işlemekte, bu ses dalgalarını cihazın üzerinde bulunan ve sağlam cildin altında bulunan bir mıknatıs yoluyla direk kemiğe iletmektedir. Bu sistemin avantajları, normal işitme cihazıyla kıyaslandığı zaman her hangi bir dış kulak yoluna ihtiyaç hissetmemekte, kemiğe direk temas halinde olduğu için işitme cihazlarında gördüğümüz kayıplar bulunmamakta ve çok daha güçlü bir ses yükseltmesi sağlandığı için özellikle bu hastamızda olduğu gibi kemik yolunda kaybın olduğu işitmenin iletim sisteminde sıkıntının olduğu hastalarda konuşmayı anlamada ve işitmede en üst düzeyde klinik fayda sağlamaktadır diye devam etti.
Ameliyatından üç hafta sonra hastamız sorunsuz bir şekilde iyileşmiş ve yeni cihazını kullanmaya başlamış olup bizlere ve bu konuda kendisine bu katkıyı sağlayan devletimize teşekkürlerini ifade etmiştir.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.