Kayseri'deki o tarihi yer Koreliler'den ilgi görüyor!

Kayseri

Güney Kore'den gelen 19 kişilik grup; Anadolu tarihini başladığı yer Kayseri'de, tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'ni gezdi.  

Kayseri-Sivas kara yolu üzerinde bulunan Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri'nde Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu başkanlığındaki kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle devam ediyor. Elde edilen bulgular ise tarihe ışık tutuyor. 

6 bin yıllık köklü geçmişi olan Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde kazı çalışmaları 76. yılına girerken, 7 bin 800 kilometre uzaklıktan gelen Güney Koreli araştırmacı grup ören yerinde incelemelerde bulunurken, Kulakoğlu tarafından karşılanan ve Kültepe hakkında bilgi alan grup; Bu tarihi yere hayran kaldı. 

Grup adına konuşan Araştırmacı Dr. Theol Joo Wonjun; "Çok fantastik. Gerçekten insanlık tarihinin çok önemli bir noktası. Ayrıca Kültepe'deki yazı sisteminin başlangıcı, beklediğimizden daha fazlasıydı" dedi. 

Yakındoğu arkeolojisinin çok yeni olduğunu kaydeden ve Kültepe hakkında pek bilgilerinin olmadığını ifade eden Wonjun; "Kore'de Yakındoğu arkeolojisi çok yeni. Bunlar Kore tarihine ait değil, bizim tarihimize ait değiller. Ama bunlar sadece Türkiye tarihi değil, sadece Yakındoğu tarihi değil tüm insanlık tarihi. Öğrenmeliyiz. Ve benim bunun için küçük de olsa bir başlangıç için katkıda bulunuyor" açıklamalarını yaptı.

Dr. Theol Joo Wonjun, Kültepe dışında Hattuşaş, Göbeklitepe, Karahantepe, Alacahöyük ve Karatepe'yi de gezdiklerini ve çok beğendiklerini de sözlerine ekledi. 
                                     



Kültepe müzesinin yapımında son aşamaya gelindi

KAYMEK kayıtlar sürüyor

Kayseri'deki o tarihi yer Koreliler'den ilgi görüyor!

Başkan Kulakoğlu; "Rüşvet konusunda bir kayıt yok"

Kültepe'de 76. yıl kazı sezonu başladı

‘Büyük Şehir Sanat Galerisi’ teşekkürü

'Sağlık hayattır, sanat hayattır' sergisini gezdi

Sanat Akademisi'nden "Komşu Köyün Delisi" adlı tiyatro oyunu

Güzel Sanatlar Bölümü’nden resim şöleni

Büyükşehir’in müzelerine yoğun ilgi

Talas'ta 19 Mayıs'a özel sergi

Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu