Tarih: 07.02.2017 19:09

KAYSERİ´DEN 2 DEVİR

Facebook Twitter Linked-in

Aralarında Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, Halkbank gibi kamu kuruluşlarının da bulunduğu çok sayıda şirket, Bakanlar Kurulu kararı ile Hazine´den Varlık Fonu´na devredilmişti. Varlık Fonu´na özelleştirme kapsamındaki Kayseri Şeker Fabrikası´nın % 10´luk hissesi ile Erciyes´te bulunan 20 yataklı ACE Otel de devredildi. Otel ve fabrika hissesinin yıl içerisinde satışa çıkartılması bekleniyor.
Bakanlar Kurulu´nun son kararıyla Varlık Fonu´na devrettiği şirket, hisse ve gayrimenkuller arasında Kayseri´den de bir şirket hissesi ve otel yer alıyor.
Bakanlar Kurulu´nun 5 Şubat tarihli Resmi Gazete´de yayınlanan kararıyla aralarında Ziraat Bankası, Botaş, PTT, TPAO gibi hissesinin tamamı Hazine´ye ait olan dev şirketlerle, hisselerinin bir bölümü Hazine ya da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´na (ÖİB) ait olan Halkbank, THY, Telekom gibi birçok büyük şirketin de belli orandaki hisseleri Varlık Fonu´na devredilmişti.
Bakanlar Kurulu kararı ile devir yapılan hisse ve gayrimenkullerden ikisi de Kayseri´de. Bu çerçevede Kayseri Şeker Fabrikası´nın Özelleştirme İdaresi´ne(ÖİB) ait olan yüzde 10´luk hissesi de Varlık Fonu´na devredildi. Son kararla Varlık Fonu´na devredilen Hazine´ye ait gayrimenkuller arasında Erciyes Dağı´ndaki bir otel de var.
Bakanlar Kurulu kararıyla Antalya, Aydın, Muğla, İzmir gibi turizm bölgelerinin yanı sıra, İstanbul, Isparta ve Kayseri´de de üç gayrimenkul Varlık Fonu´na devredilmişti. Diğer bölgelerde Fon´a devredilen gayrimenkullerin m2´lerinin büyük olmasına karşın, Kayseri´de ise üzerinde 20 yataklı butik ACE Otel´in bulunduğu bin 413 m2´lik gayrimenkulde (parsel) Varlık Fonu´na devredildi.
Varlık Fonu yönetiminin Kayseri Şeker Fabrikası´nın % 10´luk hissesi ile Erciyes´teki ACE Otel´in yıl içerisinde kamuya açık ihale ile satacağı belirtiliyor.
Haber: Reyhan Öztemir



6 SUBAT 2017 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —