İLİMİZDE YILIN İLK SALÇALARI HAZIRLANMAYA BAŞLANDI
Lezzeti ve markette satılanlara göre daha uygun fiyatta olması nedeniyle bu sene de Kayserili vatandaşlar aldıkları yüzlerce kilo domatesi çeşitli aşamalardan geçirdikten sonra salçalarını yıl boyunca tüketebilecekler.
Aldıkları yüzlerce kilo domatesi uzun uğraşlarla çeşitli aşamalardan geçiren vatandaşlar el yapımı salçanın markette satılanlara göre hem daha lezzetli hem de daha uygun fiyatta olduğunu söyledi.
Aldığı domatesin geçen seneye göre pahalı olduğunu belirten Saniye Aktaş şunları kaydetti.
?Bu sene kilosu 1,5 TL´den 260 kilogram domates aldık. Fiyatlar geçen seneye göre pahalı diyebiliriz. Şu an domatesleri yıkayıp doğradıktan sonra salçayı kaynatma aşamasına geçeceğiz. Bu aldığımız domatesleri kaynattığımız zaman beşer kiloluk yaklaşık 20 bidon salça elde ediyoruz. Salçayı hazırladığımız zaman ailemize beş sene boyunca yetiyor. Yaptığımız salçalar marketlerden alınanlardan hem daha lezzetli hem de daha uygun. Bu salçalar yemeklerimize daha ayrı bir lezzet katıyor. ?
Salça hazırlıkları yapan bir başka vatandaş Mehmet Salih Turhan ise, El yapımı salçanın eski geleneklerden olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi. ? Salçayı bu sene 1,30 TL´den alıyoruz. Akrabalarımızla birlikte Kayseri halinden Salça için 400 kilo domates aldık. İki senede bir bu salçaları kaynatıp ailelerimizle afiyetle tüketiyoruz. Maliyet ve lezzet olarak bizim için daha uygun oluyor. Salça kaynatmak eski geleneklerimizdendir, bizde bu geleneklerimizi sürdürüyoruz.?