Tarih: 25.06.2024 16:36

Kayserili kadın tır şoförü, baba mesleğini devam ettiriyor

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri’de bir lojistik firmasında tır şoförlüğü yapan Elif Eşgünoğlu, uluslararası yollara kadının emeğini, cesaretini ve ustalığını nakşediyor.

Eşgünoğlu, baba mesleğini sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Yaklaşık bir yıldır tek başıma bu işi yapıyorum. Baba mesleği olduğu için çocukluktan beri ilgim var ve mesleğe hâkimim. Mesleğimin kadınlar için çok zorluğu var, vücut ve ağırlık anlamında dışarıda bazı insanlar bu işi kadınların yapamayacağını söylüyor. Bir insan istedikten sonra hele bir kadın istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yok."

Elif Eşgünoğlu, Azerbaycan başta olmak üzere bir çok ülkeye gittiğini, çevresinin ve arkadaşlarının ona çok destek olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Mesleği yapmak isteyen, hayalini kuran kim varsa, bence beklemeden hemen gidip gerekli işlemleri yaptırıp ehliyetlerini alsınlar. Dışarıdan yapılan yorumlara kulak asmamalarını tavsiye ediyorum. ‘Yapamaz, edemez’ cümlelerini çok duyacaklar. Zorluk yaşatan insanlar elbette olacak ama kendileri başardığı zaman, o tadı aldıkları zaman, onun vermiş olduğu mutluluğu hiçbir şey vermiyor. Direksiyon bütün stresinizi alıyor."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —