Tarih: 11.07.2024 14:00

Kayserililer dikkat! Katil böcek evinizde her an çıkabilir

Facebook Twitter Linked-in

Kayserililer bu habere dikkat edin. Katil böcek evinizde her an çıkabilir. Katil böcek nedir? Katil böcekten nasıl korunur? Sarıkız böceği nedir?

Eklembacaklı böcek türlerinden biri olan ‘Katil böcek’ diğer adıyla ‘Sarıkız böceği’ havaların ısınmasıyla birlikte, özellikle bahçeli evlerde yaşayan Kayserili vatandaşların bölgesinde görülmeye başlandı.

Sarıkız böceği, akrep, kertenkele, fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebilen, güçlü çeneleri sayesinde et parçalarını koparıp, yiyebilen bir tür olarak biliniyor. 

Çoğunlukla Güneydoğu Anadolu’da görülen bu cinsin Kayseri’de de görülmesi vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.

Sarıkız, 13 santimetre uzunluğa kadar ulaşabiliyor, zıplıyor ve zehriyle bir insanı ölüme götürebiliyor. Örümceğimsiler familyasının en hızlısı olan sarıkız örümceği, hızlı koşma konusunda eklem bacaklılar arasında Amerika hamam böceğinden sonra ikinci sırada yer alıyor.

Kayserililer bu böcekten nasıl korunacağını araştırıyor.

Sarıkız böceğinden nasıl korunur?

Sarıkız böceğinden korunmak için birçok yöntem bulunuyor. 

Bunlardan ilki bağlarda veya bahçeli evlerde yaşayan vatandaşlar, evlerinin etrafına naftalin ve kükürt gibi maddeler döküp, bu canlıların kokudan dolayı evlere girmemesini sağlayabilir.

Katil böcekler, bağ evlerinde havaların ısınmasıyla beraber özellikle serinlik başladığında dışarı çıkıyorlar. Bağ evlerinde bahçelik yerlerde vatandaşlar, evlerinden uzak yerlere su birikintileri bırakıp, oralarda bu canlıların su veya gıda ihtiyaçlarını evlerinden uzak bir yerlerde karşılamasını sağlayabilir.

Diğer yöntemler ise evleri temiz tutmak, girebilecekleri boşlukları, çatlakları uygun malzemelerle kapatmak ve ilaçlama yapmak olarak söylenebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —