KAYSERİLİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren 6360 sayılı yasa ile daha da büyüdü ve sorumlulukları arttı… Peki, bu durum Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Kayseri Su ve Kanalizasyon şirketine nasıl etki etti. Hizmetler

Güncel 4.02.2015 22:17:26 0

Editör

admin

KAYSERİLİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Haberi Sesli Oku

Kayseri  Büyükşehir Belediyesi idi ancak geçen yıl çıkan ve kamuoyunda ‘Büyükşehir Yasası ‘ olarak bilinen 6360 sayılı yasa ile tüm ilçe ve belde  kendine bağlamış, köyler mahallelere dönüşmüştü. Peki, bu durum Kaski Genel Müdürlüğü’nde nasıl bir etki yaptı? Yeni bağlanan belde ve mahalleler de Kaski çalışmaları nasıl  yürüyor? Ve hangi aşamalara gelindi? Kaski Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını yakından incelemek için Kaski Genel Müdürü Ender Batukan’ın kapısını çalan haber  ekibimiz  merak edilen   bütün  sorulara  cevap aradı…

Kaski Genel Müdürü Ender  Batukan haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirme de;  “2005 yılında 5216 sayılı yasa çıktı, o yasa ile birlikte 3 ilçe bağlandı. Geçen yıl da 6360 sayılı yasa ile bize 11 ilçe daha bağlandı. Bu ilçeler ile beraber bizim hizmet alanımız Kayseri ilinin tamamını kapsar hale geldi. Tabi sadece ilçe merkezleri değil, kapanan beldeler ve yaklaşık 400 tane mahalleye dönüştürülen köylere de hizmet vermeye başladık. Yerel seçimler 30 Mart 2014 tarihindeydi, 31 mart 2014 tarihinde biz buralarda hizmete başladık. Hizmet birimleri olarak her ilçeye ekiplerimizi konuşlanacak şekilde oluşturduk. Özel idareden ve kapanan belde belediyelerinden gelen personelleri de bulundukları yerde ikamet ederek kendi bünyemizde orada çalışması için teşkilat şemamızı oluşturduk. Bunun yanında Tomarza – Bünyan – Pınarbaşı üçgeninde, yoğun olarak yerleşim yeri olan mahallelere de biz hizmet vermeye başladık. Bu sene yılbaşından sonra yaptığımız çalışmalarda Kocasinan İlçemizde Ankara, Yozgat, Kırşehir sınırlarında yani Kızılırmak’ın ötesindeki bulunan yerlerde ulaşımda gecikme, hizmette aksamalar oluştuğu için Yemliha’da da bir yapılandırma oluşturduk. Çünkü müdahale etmek için gecikmeler ve aksamalar oluyordu.” Diye konuştu.                                                                 

Batukan, bu yükümlülüğün Kaski açısından dezavantajlarını  sıralarken  şunları dile getirdi…  “Bu durum bize şöyle yük getirdi; personel sayımız arttı, giderimiz arttı, buralara hizmet götürüyoruz, buraların atık su tesislerini yapmak için bir program yaptık. Yaklaşık 6 tane ilçe merkezini yani Tomarza, Sarız, Akkışla, Felahiye’nin ilk etapta arıtma tesisi yoktu onları projelendirdik, şimdi ihale aşamasına çıkıyoruz. Bu çalışmaların en kısa sürece tamamlanması için elimizden geleni yapıyoruz.”                                                  

Kaski Genel Müdürü Ender Batukan, sözlerinin  devamında  30 Mart Mahalli İdareler  Seçimlerinden  bu yana 10 aylık süre içerisinde yapmış oldukları yatırımları  “10 aylık süre içerisinde 50’ye yakın yerleşim yerini, su kaynaklarını iyileştirdik, kuyularını açtık birçoğunun, bu sene de 50’ye yakın yerleşim yerinin kanalizasyon projesi yoktu, ihalesini yaptık, proje yaptırıyoruz. Bunun yanında 19 tane yerleşim yerinde kanalizasyon var arıtma tesisi yok, bunlar belde bazında. Bunlarından kanalizasyonu açığa akıyor ve çevre kirliliğine yol açıyordu, bunların şimdi projelerini yaptırıyoruz bitmek üzere biter bitmez ihalesini yapıp uygulamasına başlayacağız.” şeklinde özetledi.

Batukan  sözlerinin  sonunda  yapılan ve yapımına başlanacak olan hizmetlerin tamamlanma süresini ise şöyle açıkladı… “2015 yılı Kaski için finansal olarak en çok yatırıma para harcadığı yıl olacak. 2015 yılından başladıktan sonra 3 yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Bunun içinde bütçemiz müsait, imkanlarımız müsait, personelimiz müsait. Büyükşehir Belediye Başkanımız önümüzü açıyor. Başkan Bey’in de zaten bu konuda desteği var. Onun programı dahilinde bu çalışmaların biteceği kanaatindeyim.”

Haberi İzle