Tarih: 23.07.2014 21:51

KAYSERİ`NİN İHRACATINA IŞİD DARBESİ

Facebook Twitter Linked-in

Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapılan meclis toplantısına Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "İsrail`in Gazze`ye yapmış olduğu saldırıyı söylemeden geçmek mümkün değil. İsrail’in saldırıları günlerdir sürüyor. İsrail öldürmeyi sanki kendisine marifete sanmış ve katliamına devam ediyor. Elimizden elbette bir şey gelmiyor. Dua ediyoruz. Bizi yöneten insanlar tüm girişimlerini sürdürüyor. Dünyada tek sesi çıkan ülke biziz. Yapılan iş dengsiz bir iş. Karşısında silahı olmayan, herhangi bir gücü olmayan Gazze`ye saldıran İsrail’i kınıyorum. Birleşmiş Milletleri kınıyorum. Bu kadar duyarsızlığa da pes doğrusu" diye konuştu.
`1 ayı aşkın süredir Irak`ta yaşanan IŞİD terörü insanlara korku yaşatmaktadır` diyen Hiçyılmaz, "IŞİD terör örgütünün önce Musul`u ve sonrada diğer yerlere yapılan baskınlardan dolayı oradaki ofis açılışımızı erteleme durumunda kaldık. Irak bizim ticaretimiz bakımından çok önemli. Irak`ta yaşanan olaylardan dolayı ihracatımızda yüzde 30 gerileme söz konusu. Ümit ediyoruz ki bu olaylar biran önce son bulsun ve ihracatımız devam etsin" ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz ayrıca, "Bilindiği gibi önce tarım daha sonra ticaret ve ardından sanayi gelişmiştir. Her biride birbirini desteklemektedir. 2013 yılında tarım 3,1, sanayi 3,4 ve hizmet sektörü de 5,5 oranında büyümüştür. İstihdama baktığımızda 5 milyon 578 bin tarım, 5 milyon 373 bin sanayi ve 15 milyon 243 bin kişinin de hizmet sektöründe istihdam edildiğini görüyoruz. Kayseri`deki 215 bin istihdamın 55 bini sanayi sektörü ile ilgilidir. Kayseri`nin yılda 13 milyar dolar geliri var. Vergi gelirlerine baktığımızda Kayseri`nin 2013 yılı vergi gelir 2 milyar 995 milyon TL`dir. Bu açıdan taş üstüne taş koyan tüm işadamlarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —