"Kayseri’nin Nisan ayı ihracatında düşüş yaşandı"

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2024 yılı Nisan ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Kayseri’nin Nisan ayı ihracatında düşüş yaşanmıştır. Bu düşüş moralleri bozmamalı, ihracata dönük üretim sürmelidir. Sanayicilerimiz beklentisi yatırım desteklerinin sağlanmasıdır” dedi.
Başkan Yalçın açıklamasında; "Türkiye’nin ihracatı 2024 yılı Nisan ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 artarak 19 milyar 254 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 4,0 artarak 29 milyar 117 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. İhracat 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 artarak 82 milyar 839 milyon dolar, ithalat yüzde 9,0 azalarak 113 milyar 81 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamlar uygulanan orta vadeli programın başarılı şekilde yürütüldüğüne işaret etmektedir" şeklinde konuştu. Kayseri’nin Nisan ayı ihracat rakamlarına da değinen Başkan Mehmet Yalçın; "Kayseri’nin 2024 yılı Nisan ayındaki ihracatı önceki aya oranla gerileyerek, 280 milyon 250 bin dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu yılın ilk 4 aylık dönemindeki ihracat rakamımız ise 1 milyar 204 milyon dolar olmuştur. Kayseri’nin Nisan ayı ithalatı ise geçen yılın aynı ayına oranla düşüş göstererek, 136 milyon 286 bin dolar olmuştur. Kayseri’nin ihracatında küçük de olsa daralma yaşandığı görülmektedir. Nisan ayı ihracat rakamlarında yaşanan düşüş umutları kırmamalıdır. Bu durumun yaz aylarından itibaren pozitif hale dönüşmesi beklenmektedir” diye konuştu.
Başkan Yalçın açıklamasında, Türkiye’nin ihracat rakamlarının artması için büyük azim ve gayretle çalışan tüm sanayicileri ve ihracatçıları kutlayarak; "Ülkemizin orta vadeli program çerçevesinde uyguladığı ekonomi politikaları ve enflasyonla mücadelesi devam etmektedir. İhracatın ithalatı karşılama oranındaki iyileşme sürmektedir. İhracatçı sanayicilerimiz döviz kurundan kaynaklı kayıplar nedeniyle endişelidir. Alınacak yeni önlemlerle ihracatçılarımızın sanayicilerimizin desteklenmesi önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.



Dener Grup'tan firmalara 50. yıl desteği

Yeni Akıllı Cep Telefonu OVION, Kayseri OSB yönetimine tanıtıldı

"OVP’deki hedeflere için sanayicilerimiz desteklenmeli"

"Kayseri’nin Nisan ayı ihracatında düşüş yaşandı"

Nisan ayında 280 milyon 249 bin dolar ihracat yapıldı

İstihdam Fuarı kapılarını açıyor

"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor