Büyükşehir Belediyesi sadece yerüstündeki tarihi eserleri ayağa kaldırmakla kalmıyor, yer altındaki tarihi mirası da açığa çıkartıyor. Ali Murat Yamaç başkanlığındaki mağara fotoğrafçıları, Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı`nın desteğiyle bir süredir Kayseri`de çalışma yapıyor. Mağara fotoğrafçıları bir yıl daha devam edecek olan çalışmayla ilgili bilgi vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`yi ziyaret etti. Şehir merkezindeki çekimleri sürdürdüklerini ifade eden Ali Murat Yamaç, "Sadece kent merkezinde değil ilçelerde de inanılmaz sayıda yer altı şehirleri, kaya yerleşimi ve kaya kiliseler var" dedi. Çekilen yeraltı şehirlerinin fotoğraflarının Başkan Özhaseki ile paylaşılması sırasında Erciyes`in eteklerinde çok büyük bir yeraltı şehri bulunduğu, Gesi bölgesinde de cüzzamlılar için yer altında kurulmuş hastane olduğu dile getirildi.
ZİYARETÇİ TRAFİĞİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki mağara fotoğrafçılarının yanı sıra Hurdacılar, Lokantacılar, Yozgatlılar ve Oto Sanatkarları gibi grupları da kabul etti. Mustafa Özhan başkanlığındaki Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği yönetim kurulunun ziyaretinde Kayseri`deki geri dönüşüm sektörü ve yeni hurdacılar sitesi konularında bilgiler verildi. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse ve yönetim kurulu üyeleri de Başkan Özhaseki`yi ziyaret etti. Hayrettin Köse, Başkan Özhaseki`ye Kayseri için ortaya koyduğu büyük projelerde kolaylık diledi. Başkan Özhaseki de hizmet sektörünün eskiden çok rağbet görmediğini hatırlatarak, "Şimdi değeri anlaşılıyor. Yaptığımız projelerle bundan sonra şehre binlerce turist gelecek. Yöresel mutfağa veya yöresel ürünlere yönelecek. Hizmet sektörü daha da canlanacak. Biz bir taraftan alt yapıyı hazırlarken sizin de personelinizi hazırlamanız lazım" dedi.
Başkan Özhaseki`yi Yozgatlılar Derneği Başkanı Kuddusi Erkılıç ve Çayıralanlılar Derneği yönetimi de ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır ve yeni yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde ise yapılmakta olan Oto Servisçiler Sitesi hakkında bilgi verildi. Bölge sanayi sitelerine de ihtiyaç olduğunu dile getiren Odakır, yeni siteler için çalışmalarının sürdüğünü ve Başkan Özhaseki`den her zaman destek gördüklerini söyledi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.