Tarih: 08.12.2018 15:43

KAYSERİSPOR´DA

Facebook Twitter Linked-in

Kayserispor´da görev yapan iki teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile Hikmet Karaman arasında tarihi bir rövanş yaşandı.

Spor Toto Süper Lig´de sancılı günler geçiren Kayserispor´da kurtarıcı olarak göreve getirilen Hikmet Karaman, Kasımpaşa maçı öncesinde takımı motive etmeye çalışıyor. Kayserispor´u içerisinde bulunduğu buhrandan kurtaracağını iddia eden Karaman, uzun yıllar önce Kayseri´ye yine sıkıntılı bir süreçte gelmiş, görevini yerine getirdikten sonra ertesi sezon devam edememiş ve yerine Ertuğrul Sağlam gerilmişti. Hikmet Karaman, bu defa ise Sağlam´dan boşalan koltuğa oturdu.

NELER YAŞANMIŞTI

Kayserispor, 14 sezon önce 2004-2005 sezonuna Teknik Direktör Hüsnü Özkara ile başlamıştı. Ligin ilk 7 haftasında 2 beraberlik, 5 yenilgi alan sarı-kırmızılılarda Özkara görevden alındı. Özkara´nın son maçı Kayseri´de oynanan Samsunspor karşılaşmasıydı. Kayserispor, Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Samsunspor´a sahasında 4-1 kaybetmişti. Müsabaka sonrasında Özkara´nın görevine son verilmiş ve ligin 8. haftasında Hikmet Karaman göreve getirilmişti. Tecrübeli teknik direktör, Kayserispor ile 27 lig maçına çıktı. Sarı-kırmızılılar, o sezon Karaman ile 8 galibiyet, 8 beraberlik, 11 mağlubiyet aldı. Toplamda 34 puanla 14. sırada ligi tamamlayan Kayserispor, tüm bu olumsuz tabloya rağmen küme düşmedi.

ŞAŞALI TÖREN

Dönemin başkanı Recep Mamur ile sezon sonunda konuşan Hikmet Karaman, 2005-2006 sezonunda da Kayserispor´daki görevini sürdürme sözü aldı. Hikmet Karaman´ın Kayseri´ye gelerek lig planlaması yapacağı gün sarı-kırmızılı yönetim, Ertuğrul Sağlam ile anlaşmaya vardı. Karaman´ın yerine Sağlam, Kayseri´ye geldi. Ertuğrul Sağlam için Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nde belediye başkanlarının da katılımı ile şaşalı bir imza töreni düzenlenmişti. Ertuğrul Sağlam, Kayseri´de 2 sezon boyunca oldukça başarılı bir dönem geçirdi ve o dönem UEFA Kupası´na katılmıştı.

BU KEZ KARAMAN

14 sezon sonra Kayseri´de benzer bir hadise yaşandı. Sezona Ertuğrul Sağlam ile başlayan, 14 hafta sonrasında sadece 12 puan alan Kayserispor´da teknik direktör değişikliği yapıldı. Ertuğrul Sağlam´ın yerine Hikmet Karaman göreve getirildi. Herkesin yabancı olarak Sumudica, yerli olarak Mesut Bakkal ismini ortaya attığı günde Hikmet Karaman, Kayserispor´un teknik direktörü oldu. Karaman, Kayserispor ile ilk maçına pazartesi günü deplasmanda çıkacak. Sarı-kırmızılı takımın rakibi ise lig ikincisi Kasımpaşa.

SAĞLAM´IN KARNESİ

Trabzonspor maçı sonrasında Kayserispor ile yollarını ayıran Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, 2.5 sezon görev aldığı Kayseri´de 103 maça çıktı. Bunların 82´si Süper Lig, 13´ü Türkiye Kupası, 4´ü Inter Toto Kupası, 4´ü de UEFA Kupası maçlarıydı.

Ertuğrul Sağlam Yönetimindeki Kayserispor, Süper Lig´de 82 maçta 31 galibiyet, 21 beraberlik, 30 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılı ekip, 13 Türkiye Kupası maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi elde etti. Bu dönemde Kayserispor, 4 Inter Toto mücadelesinde 2 galibiyet, 2 beraberlik elde ederken, 4 UEFA maçında ise 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, toplamda 103 maçta 44 galibiyet, 25 beraberlik, 34 yenilgi aldı.

KARAMAN´IN KARNESİ

Bundan 14 sezon önce sarı-kırmızılı takımda görev alan Hikmet Karaman, ligde ikinci defa Kayseri ekibinin başına gelmiş oldu. Daha önce Hüsnü Özkara´nın istifası ile Kayserispor´la anlaşan Karaman, 27 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası maçına çıktı.

İstanbulspor müsabakası ile Kayserispor defterini açan Hikmet Karaman, 27 lig maçında 8 galibiyet, 8 beraberlik, 11 mağlubiyet elde etti. Karaman yönetimindeki Kayserispor, çıktığı 4 Türkiye Kupası maçında ise 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Karaman, Kayserispor´un başında çıktığı 31 maçta 11 defa sevinen taraf olurken, 8 kez beraberlik, 12 kez de mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —