KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İlimizin zengin mutfak kültürünün yerel ve ulusal boyutta daha geniş anlamda tanıtılmasını amaçlayan Kayseri Valiliği önderliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aşçılar Derneği işbirliğinde Kayseri`nin Hünerli Elleri Yarışıyor" yöresel yemek yarışmasının üçüncüsü 7 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde tertiplenecek olan yarışma ile ilgili olarak bilgilendirme yapmak üzere kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensupları ile bir araya gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, amaçlarının ilimiz kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara doğru aktarmak olduğunu vurguladı
Gençlere geleneksel lezzetleri yeniden tanıtıp sevdirmeyi amaçlayan ve Ana Yemekler', Börek ve Hamur İşleri' ile Tatlılar' olmak üzere üç kategoride yapılacak olan Kayseri`nin Hünerli Elleri Yarışıyor' yöresel yemek yarışmasının 7 Marta olacağını duyurmak adına İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Harikalar Diyarı'ndaki Harikalar Sofrası'nda bir kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri`nin Hünerli Elleri Yarışıyor' yöresel yemek yarışmasının üçüncüsü Cumartesi günü gerçekleştireceğini belirterek, Kayseri`nin yöresel yemek çeşitlerinin bu yarışma ile ortaya çıktığını ifade etti. Amaçlarının Kayseri'nin kültürüne katkı sağlamak olduğunu belirten Taymuş sözlerini şöyle sürdürdü Kayseri'nin yemeklerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için her yıl yöresel yemek yarışmaları düzenliyoruz. Bu yılda, Kayseri Valiliğimizin himayelerinde, Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası ve Kayseri Aşçılar Derneğinin katkıları ile 7 Mart'ta Kayseri'ye has yöresel yemeklerimizin yarışmasını düzenliyoruz. Bilindiği gibi son yıllarda artık insanlar misafirlerini evde ağırlamıyor. Dışarıda ağırlamaya başladılar ve yeni nesil gençler yöresel yemeklerimizi yapmaz oldular. Bu yarışmalarda ki amaç, kendimize has olan Kayseri mutfağını ve lezzetlerini yaşatmak amacıyla ve yeni nesillere bu yemeklerimizi taşıma misyonunu yüklemek ve ayrıca turizm işletmelerinde en az bir kaç yemeğin bulundurulmasını amaç ediyoruz.
Kayseri`nin Hünerli Elleri Yarışıyor' yarışması, Ana yemekler', Börek ve Hamur İşleri' ile Tatlılar' olmak üzere üç kategoriden oluştuğunu belirten Taymuş, yarışma sonunda her kategorinin birincilerine 4 çeyrek altın, ikincisine 2 çeyrek altın ve üçüncüsüne ise 1 çeyrek altın hediye edileceğini duyurdu
Yarışma hakkında bilgiler veren Aşçılar Derneği Başkanı Kadim Bıyık ise, yarışmaya katılmak isteyenlerin 6 Mart'a kadar başvurularını yapabileceklerini vurgulayarak Kayserili hanımlara ilimizin gizli hazinelerini ortaya çıkarmak için göreve davet etti