Ordu`nun Perşembe İlçesi İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunda görev yapan Kayserili Müzik Öğretmeni Turgut Tekdemir'in öncülüğünde okul yönetimince hayata geçirilen "Anayurdun Ezgileri" projesi kapsamında imamahatipli genç yüreklerden oluşturulan koro aralarında Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice'nin de yer aldığı 12 dile ait şarkıları çok sesli olarak seslendirmeyi öğrendiler Projenin uygulanmasında büyük pay sahibi olan Kayserili Turgut öğretmen büyüklerin kan ve göz yaşına buladıkları dünyayı çocukların yüreklerinde şarkı olarak dile gelen sevgi ve barış tohumları kurtarmak için çaba sarf ediyor
Ordu`nun Perşembe İlçesi İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunda Kayserili müzik öğretmeni Turgut Tekdemir'in öncülüğünde iki yıl önce hayata geçirilen "Anayurdun Ezgileri" isimli proje ile öğrencilerin hem çeşitli kültürleri tanımaları, hem de barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmeleri hedeflendi.
Projenin fikir babası olan ve öncülüğünü yapan koro şefi Kayserili müzik öğretmeni Turgut Tekdemir yönetiminde 6 ve 7`nci sınıftan 25 öğrenci şan eğitimi aldı. Bu eğitim sonunda öğrenciler artık Türkçe`nin yanı sıra Ermenice, Kürtçe, Boşnakça, Zazaca, Lazca, Çerkezce, Gürcüce, Arapça, Romanca, Mekedonca ve Kırgız Türkçesi dillerinden seçilen şarkıları koro halinde çok sesli olarak seslendirmeye başladılar
Eğitim-öğretim yılı boyunca müzik dersleri haricinde hafta sonları da çalışmalarını aksatmadan aralıksız olarak sürdüren koro öğrencileri bir hafta önce çalışmalarını nihayetlendirirken, Mart ayı sonunda Ordu`da gerçekleşecek olan konserin ardından yurtdışı turneleri gerçekleştirerek müziğin tatlı melodileri ile dünya insanlarına kardeşlik ve barış duyguları götürerek , her türlü kirlenmişliği şarkılarla arındırmak istiyorlar
Aynı zamanda koro şefliğinde üstlenen Kayserili müzik öğretmeni Turgut Tekdemir koronun ilk konserini Mart ayının sonunda vereceğini hatırlatıp, bu konserin ardından Türkiye ve yurt dışı turnesi hedeflediklerini, projeyi Türkiye ve dünyaya tanıtmaya çalışacakları vurgulayarak şunları kaydetti "Projenin Ordu`da sıkışıp kalmasını istemiyoruz. Çünkü Türkiye`yi ilgilendiren bir proje. Bütün kültürdeki insanların kendi memleketlerinde onlara ulaşmak istiyoruz aslında. Türkiye turnesi ve bunun haricinde eğer destek olunursa yurt dışında Türkiye de ne kadar kültür çeşitliliğinin olduğunu yurt dışındaki bütün insanlara tanıtmak istiyoruz"
Öte yandan Anayurdun Ezgileri' projesinin doğuşu ve Kayserili Turgut öğretmenin hayatının önümüzdeki günlerde belgesel olarak çekilip film festivallerinde yerini alacağı öğrenildi
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.