KAYSO MECLİSİ EYLÜL TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BOYDAK ?PİYASALAR SEÇİME ODAKLANMIŞ DURUMDA?

KAYSO MECLİSİ EYLÜL TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Ekonomi 29.09.2015 18:17:46
Haberi Sesli Oku

   Sanayi Odası Meclisi Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi? Nurettin Okandan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya onur konuğu olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik davet edilirken toplantıda konuşan Kayso Başkanı Mustafa Boydak ?Hem iç piyasalar, hem dış piyasalar 1 Kasım seçimlerine odaklanmış durumda. İstikrarlı bir sonucun çıkması memleketimizin faydasına olacaktır.? Değerlendirmesinde bulundu?
Kısa adı Kayso olan Kayseri Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek meslek komitesi toplantısı Oda konferans salonunda yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıya KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.
Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, meclis üyelerinin geçmiş Kurban Bayramını kutlayarak, toplantıya katılımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti.
Meclis Başkanı Okandan´ın konuşmasının ardın kürsüye gelen Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, önümüzdeki seçimlerin ülkemize ve bölgemize hayırlı olması temennisinde bulunup, tüm adaylara başarılar dileyerek, seçimlerin sükûnet içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. AK Parti kongresinde Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilen Yaşar Karayel ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Mehmet Özhaseki´yi tebrik eden Başkan Boydak, Özhaseki´nin Kayseri´ye olduğu gibi Türkiye´ye de hayırlı hizmetler yapacağından emin olduklarını vurguladı?
Boydak sözlerinin devamında 2015 yılının Türkiye açısından çok kârlı olmadığını ancak en azından geriye doğru gidilen bir yıl olmadığını ifade ederek ?Azda olsa kırılganlığımızın olduğunu ancak Türkiye´nin makro ekonomik dengelerinin yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bütçe uygulamalarındaki tedbirli davranışlar en azından kısa vadede bizim yolumuza uygun bir şekilde devam edeceğimizi göstermekte. Hem iç piyasalar, hem dış piyasalar 1 Kasım seçimlerine odaklanmış durumda. İstikrarlı bir sonucun çıkması memleketimizin faydasına olacaktır. İçinde bulunduğumuz süreçte terörün gündemi yoğun bir şekilde işgal etmesi hepimizi üzmektedir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği ve yaşam standartlarının zayıflamaması çok büyük önem arz ediyor ama diğer taraftan da memleketimizin her karış toprağının korunup kollanması gerektiği açıkça karşımızda durmaktadır. İnşallah bu sürecide hayırlısı ile atlatırız temennisindeyiz? dedi.
Boydak sözlerinin sonunda ilimizde işgücü potansiyelinin makul bir durumda olduğunu ancak, Kayseri´de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların işgücü piyasasına katılmaları konusunda ciddi talepler bulunduğunu vurgulayarak ?Şehrimizde yaşayan özellikle Irak ve Suriye´den gelen yabancı uyruklu insanlardan şirketlerimize çok ciddi manada müracaatlar var. Bunlarla ilgili yasal altyapı olmadığı için bu insanlarımızı çalıştıramıyoruz. Bu konuda çeşitli kanaatler oluştu ama yeterli sonuca ulaşamadık. Hükümetimizin geçici bir tedbir alarak sanayicilerimize yön vermesi yerinde olabilir. Bu insanların memleketimizde ikametleri geçici bir durum gibi görünmüyor. Bu konuda bir tedbir alınmasında yarar var diye düşünüyorum. Türkiye´nin bu insanlara kucak açması bizim yüz akımız. Türkiye bu davranışı ile tarihe geçecektir. 2014 yılı itibari ile Türkiye´nin yurt dışına yaptığı sosyal yardımların tutarı 4,5 milyar dolar. Bundan 15 yıl önce IMF´den bir milyar dolar kredi gelecek diye heyecanlanırdık. Yapılan bu yardımlar Türkiye´nin geldiği noktayı çok iyi özetliyor. İnşallah ülkemiz veren el pozisyonunu hep korur, 45-50 milyar dolar yardım yapabilecek seviyeye gelir? şeklinde sözlerini tamamladı. ? dedi?

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.