KAYÜ emeklilere de eğitim verecek

KAYÜ emeklilere de eğitim verecek

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü arasında emeklilere yönelik yapılacak faaliyetlerde iş birliğinde bulunulmasına yönelik protokol imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, imza töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“2024 yılının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Emekliler Yılı olarak ilan edilmesinin ardından Yükseköğretim Kurulumuz  ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında protokol imzalandı. Biz de bu protokol çerçevesinde il bazında Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile iş birliği yapmaya yönelik girişimlerde bulunuyoruz. Günümüz dünyasında artık öğrenmenin ve üretmenin yaşı yok. Mezara kadar üreten, öğrenen birey ve toplum olmak zorundayız. Önceden üniversiteler sadece belirli yaş grubundaki gençlerin eğitim aldığı, kariyer yaptığı yerler olarak algılanırdı. Bugün üniversitelerde çok farklı yaş grubundan emekliler karşımıza çıkmaktadır. Emeklilerin üniversitemiz kütüphanelerinden faydalanmaları, üniversitemizde emeklilere yönelik seminerlerin ve çeşitli akademik etkinliklerin düzenlenmesi, sürekli eğitim merkezimizde SGK ile iş birliği içerisinde belki oluşturulacak programlarla, onların daha nitelikli, hayatlarının üçüncü yaş dönemini daha konforlu, üretkenliği daha nitelikli olacak şekilde sürdürmeleri sağlanabilir. İmzalanan bu iş birliği protokolünün hayırlı olmasını dilerim."

SGK İl Müdürü Mustafa Türkoğlu da Kayseri Üniversitesi'nden emeklilerin faydalanması adına özel çalışmalar olacağına inandığını vurguladı. 



Millet bahçesi Kurban Bayramı’nda da vatandaşların ilk tercihi oldu

Lezzetli bal için orman kurdular

Akaryakıt zamları ertelendi

Kayseri'de deprem

Millet bahçesine yoğun ilgi

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bayramlaştı

Talas Belediyesi'nden intihar girişimine ilişkin açıklama

"Dava konusu kayıtsız kurbanlıkta tazminat hakkı olmaz"

Başkan Çolakbayrakdar, kurban yerinde vatandaşlarla bayramlaştı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı: 2 gözaltı

Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla bayramlaştı

Acemi kasaplar acil servisleri doldurdu

Bayram öncesi şehit ailelerinden şehitlik ziyareti

Yahyalı’da bayramlaşma töreni yapıldı

Besiciler Başkan Yalçın'a teşekkür etti: "Bu konfor İstanbul'da yok"

Palancıoğlu'ndan Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajı