Tarih: 28.01.2016 16:43

KBB UZMANI DR. KARAGÖZ:

Facebook Twitter Linked-in

Kış mevsimi geldi çattı, her yıl olduğu gibi milyonlarca kişi gripten etkilenmeye başladı. Kış mevsimine girerken hastalığa yakalananlar aynı cevabı veriyor ?Gribim?. Ancak grip birçok kez başka enfeksiyon hastalıklarıyla karıştırılıyor. Grip sezonuna girdiğimiz şu günlerde, korunmak için bildiklerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini belirten Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muammer Kragöz çareyi antibiyotiklerde aramamak gerektiğini vurgulayarak ?Gribe yakalanan kişinin en az 3-5 gün yatak istirahati yapması gerekir? ifadesini kullanıyor?
Halk arasında grip basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu, sadece sıkıntı veren önemsiz bir hastalık olarak bilinse de Amerika´da her yıl ortalama 114.000 kişi hastaneye yatıyor ve bunların 20.000´i ölümle sonuçlanıyor. Her grip sezonu geldiğinde tablo değişmiyor; çarşı pazar gezilip, C vitaminleri alınıyor, nane limon kaynatılıp bitki çayları içiliyor ve bol bol turunçgil tüketiliyor. Herkes malum hastalık olan gribe yakalanmamaya çalışıyor. Fakat nafile nekadar çaba göstersek de bir şekilde bu illetin ağına düşüyoruz?
Gribin, ani başlayan yüksek ateşle seyreden, aşırı halsizlik, bitkinlik, kuru öksürük, kas, eklem ve baş ağrısıyla kendini gösteren bir hastalık olduğunu belirten Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muhammet Kragöz ?Gribe yakalanan kişinin en az 3-5 gün yatak istirahati yapması gerektiğini vurgulayarak ? Aynı zamanda bu gribe hastalık vücudun bağışıklık sistemini zayıflatması nedeniyle zatürre gibi ikincil hastalıklara da yol açabiliyor? değerlendirmesinde bulundu?
Grip tedavisinde ağrı kesici ve ateş dürücü kullanmak gerekiyor. Hastalık esnasında antibiyotik kullanımının tamamen yanlış olduğunun altını önemle çizen Dr. Karagöz antibiyotiklerin sadece bakterilere karşı etkili olduğunun altını çizip ?Grip etkeni olan influenza, virüstür ve tedavi amaçlı olarak doktorun önerisine göre ancak influenza virüslerine karşı etkili olan anti-viraller kullanılabilir? uyarısında bulundu?
HABER : N. NİLKALI



28 OCAK 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —