Tarih: 21.03.2012 12:56

KESOB'TAN 4+4+4'DE DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

21. yüzyılda bilginin bir sermaye olarak görüldüğü ve insan kaynaklarıyla bilgiyi elinde tutan toplumların gelecek yüzyıllarda hakim olması kaçınılmazdır” diyen Başkan Alan, Mal, hizmet ve enformasyon sektörlerinde çalışacak ve bu sektörleri canlı tutacak olan insan kaynağına bütün ülkeler yatırım yapmak zorundadır. Bu insan kaynağını ayakta tutacak eğitim kurumu mesleki eğitimdir.

 Mesleki ve teknik öğretim; kalkınmanın hızlandırılması, istihdamın artırılması ve ülkenin rekabet gücünün yükseltilmesi yönünden kritik öneme sahiptir. Bu önemin, toplumun her kesimine kavratılması gerekmektedir. Teknolojik çağa uyum sağlayabilmek için, ülkemizde de mesleki ve teknik eğitime gereken özenin gösterilmesine ihtiyaç vardır” dedi.

 Alan, Mesleki Eğitim Merkezlerini(Çırak Okullarını) ve Meslek liselerini toplumda saygın bir yere getirmek, başta aile, ilköğretim okulları ve basın-yayın gibi bütün kurumların ortak görevidir” ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 

Mesleki eğitim son yıllarda kan kaybetmektedir. Öğrenci olmadığı için bazı bölümleri de kapanmaktadır. 4+4+4 olarak adlandırılan Yeni Eğitim Sistemi ile Meslek liselerinin yeniden aktif hale geleceğine inanmaktayız. Bu sistemle birlikte çırak olma yaşının 14'ten 11'e düşecek olması da yüzde 30'lara düşmüş olan meslek liselerindeki öğrenci sayısını yeniden yüzde 70'lere çıkartacaktır.

İlimizde 3'ü merkez 5'i ilçelerde olmak üzere 8 mesleki eğitim merkezi bulunmakta bunlarda 3 bin çırak bin 500 kalfa eğitim ve öğrenim görmektedir. Zorunlu eğitimin son dört yılına mesleki eğitim merkezleri de dahil edilmeli ve bu merkezlerinden mezun olan öğrencilere de lise dengi diploma verilmelidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim sisteminin bir hesaplaşma olarak görülmemesini, milletimize fayda sağlayacak, devletimizi daha ileriye götürecek bir unsur olarak görülmesini arzu ediyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —