Güncel
20 Şubat 2019 - 17:45
Güncelleme: 20 Şubat 2019 - 17:45

KGC KURUCU BAŞKANI

MAHMUT SABAH´I KAYBETTİK?

KGC KURUCU BAŞKANI

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti kurucularından ve kurucu başkanı Mahmut Sabah öğle saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu 81 yaşında hayata veda etti. Duayen gazeteci Sabah´ın ölümü üzere bir mesaj yayınlayan KAYSERİ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ?Üzüntümüz sonsuz. Değerli büyüğümüze Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Camiamızın başı sağ olsun? ifadesini kullandı?

Öğle saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu 81 yaşında hayata veda eden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti kurucularından ve kurucu başkanı Mahmut Sabah´ın ölümünün ardından bir mesaj yayımlayan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya "Acımız büyük. Kayseri basın tarihi önemli bir ismini kaybetmiştir. Mahmut abi 60 yılı aşan mesleki birikimi ile bu şehirde gazetecilik yapmış, hemen herkesin örnek aldığı, saygı duyduğu bir isimdi. Sadece gazeteci olarak değil, yaşantısı ile de örnek bir insandı. Ani vefatı hepimizi üzmüştür. Eşi, çocukları ve camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mahmut Sabah adı Kayseri basın tarihindeki seçkin yerini her zaman muhafaza edecektir" ifadesini kullandı?

MAHMUT SABAH KİMDİR?

1938 yılında Kayseri´de doğdu. İlk ve orta ve lise öğrenimini Kayseri´de tamamladı. Gazeteciliğe 1954 yılında Yeni Kayseri Gazetesi´nde başladı. Yerel gazetelerde muhabir ve yazı işleri müdürlükleri yaptı. 1958 yılında Hürriyet Gazetesi Kayseri muhabirliğine başladı. Bu gazetede 35 yıl muhabir, büro şefi ve bölge temsilcisi olarak çalıştı. Bu süreçte önemli gazetecilik olaylarına imza attı. 27 Mayıs 1960 sonrası Yassıada´da yargılanıp, Kayseri cezaevine getirilen aralarında merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar´ın da bulunduğu hükümet üyeleri ve milletvekilleriyle haber ve röportajlar yaptı. 17 Eylül 1967 günü 41 sporseverin ölümüyle sonuçlanan Kayserispor- Sivasspor maçı olaylarını, 1969´da TÖS adıyla bilinen Türkiye Öğretmenler Sendikası genel kurulu nedeniyle çıkan ve ülke gündemine oturan olayları tarafsız ve objektif bir bakışla gazetesine taşıdı. Mart 1971´de THKO eylemcisi Deniz Gezmiş´in Gemerek´te yakalandığı sırada olay yerindeki tek gazeteciydi. Yazı ve fotoğrafları Hürriyet Gazetesi´nin yıldırım baskılarında yer alırken, ?´Yılın Gazetecisi´´ seçildi. 1980 yılında bir grup arkadaşı ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni kurdu. 1980-88 yılları arasında KGC´nin başkanlığını yaptı. 1975-1998 yılları arasında Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) temsilciliği görevinde bulundu. 1996 yılında Hürriyet Haber Ajansı´ndan ayrıldıktan sonra Dünya Gazetesi´nde ekonomi ağırlıklı yazılar yazdı. Sabah evli 3 çocuk babasıydı.

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ
Anahtar Kelimeler: KURUCU BAŞKANI

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14