ALTINKAYA: “KAYSERİ'DE BALIK DA YENİR”
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Dalyan Balık Restoran’ta gerçekleştirildi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya burada yaptığı açıklamada Kayseri'de sadece pastırma, mantı, sucuk değil balık da yendiğinin altını çizerek “Geçmişte Kayseri'de bir tane balık restoranı vardı. Bugün Kayseri'de çok fazla balık restoranı var” değerlendirmesinde bulundu…
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Dalyan Balık Restoran’ta gerçekleştirildi…
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya toplantı öncesinde restoran sahibi ve işletmecilerine teşekkür ederek Karadeniz'de olduğu gibi Kayseri'de de aynı lezzette balık yenebildiğini belirterek "Artık şehirler yarışıyor, ülkeler değil. Kayseri, kısa süre önce gastronomi çalıştayı yaptı. Bunu başka şehirler de yapıyor. Kayseri artık sadece pastırmanın, mantının, sucuğun yendiği bir şehir değil biraz önce İstanbul'un boğaza bakan herhangi bir restoranından farkı olmayan lezzette güzel balıklar yedik. Gastronomi dediğiniz şey işte bu. Dolayısıyla şehrin tanıtımında, ticari hareketlilik vesaire balık kültürünün de çok ciddi bir payı var. Geçmişte Kayseri'de bir tane balık restoranı vardı. Bugün Kayseri'de çok fazla balık restoranı var. Balık sadece İstanbul'da, Mersin'de, Adana'da, Samsun'da, Rize'de, Trabzon'da yenmez. İşte Kayseri'de de balık yeniyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Dalyan Balıkçılık Müdürü Muammer Kaya ise, Dalyan balık et restoran kartal şubesi olarak "Kayseri'de üçüncü şubelerini açtıklarını belirtti. Kaya, yeni balık sezonu ile birlikte hizmete başladık. 2 kattan oluşan şubelerinde balık ve et ürünlerinin yanı sıra sebze satış reyonu ile de haftanın 7 günü kayseri halkına hizmet vereceklerini belirtti.Kaya ayrıca işletmelerinde zengin balık çeşitlerini tercihe göre pişirip servis yapıldığını sözlerine ekleyerek tüm kayseri halkını restorantlarına bekliyoruz” diye konuştu…
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN