KILIÇARSLAN EĞİTİM KURUMLARI, OKULLARIN KAPILARINI DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE AÇTI

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları, kendisine bağlı okulların kapılarını ‘misafir öğrenci’ statüsünde Van’dan gelen depremzede öğrencilere açtı. Şu ana kadar 23 öğrencinin kaydını alan kurum, depremzede öğrencilere yurt, servis ve yemek

Güncel 18.11.2011 08:54:00 1949 0
KILIÇARSLAN EĞİTİM KURUMLARI, OKULLARIN KAPILARINI DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE AÇTI

Van’da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2’lik deprem ve sonrasında yaşanan sarsıntıların yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bir taraftan bölge halkının barınma, giyecek ve yiyecek ihtiyacı karşılanırken, diğer taraftan öğrencilerin eğitim öğretime devam etmelerinin yolları aranıyor. Deprem bölgesi dışındaki okullarda ‘misafir öğrenci’ uygulamasıyla depremzede öğrencilerin öğretime devam edebileceği kaydedilmişti. Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları da bu uygulamayı geniş kapsamlı hayata geçiren eğitim kurumu oldu.

 

 

Kurum, kendisine bağlı okulların kapılarını, Kayseri’ye gelen bütün depremzede öğrenciler için sonuna kadar açtı. Şu ana kadar Kılıçaslan Lisesi’ne 2, İstikbal Koleji’ne 9, Akansu Koleji’ne 5, Yelkenoğlu İlköğretim’e 5 ve Yelkenoğlu Lisesi’ne 2 olmak üzere toplam 23 depremzede öğrencinin kaydı alındı. Sözlü beyanları doğrultusunda istedikleri sınıflarda derslere girmeye başlayan öğrencilere, psikolojik destek de veriliyor. Ayrıca yemek ve okul servisi imkanı yanı sıra depremzedelerin talep etmesi durumunda öğrencinin barınma ihtiyacı da kurum tarafından karşılanıyor.

 

Şu anda günlük kıyafetleriyle ders başı yapan Vanlı öğrencilere, okul velileri de kucak açtı. Okula kadar gelen bazı aileler, bu çocukların giysi, kırtasiye ve istenmesi durumunda okul paralarını karşılamayı teklif etti. Yine okullardaki öğrenci kulüplerinin organizesiyle bölgeye gönderilmek üzere 25 bin lira da para toplandı. İmkânlar ölçüsünde de bazı depremzede ailelere Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nda çalışma imkanı sunulacağı belirtildi.

 

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, şu ana kadar ilköğretim birinci sınıftan lise son sınıfa kadar kendilerine müracaat eden bütün depremzede öğrencilere kapılarını açtıklarını söyledi. Devletin Van’da okullara verdiği 5 Aralık tarihine kadar bu öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade eden Köksal, “En azından derslerinden geri kalmıyorlar. Orada yaşadıkları tramvayı burada öğrenci arkadaşları ve rehber öğretmenlerimizin desteğiyle atlatıyorlar. 5 Aralıktan sonra da gitmek istemezlerse aileleriyle konuşup yeni bir adım atacağız.” dedi. Kurban Bayramı’nın birinci gününü bir grup hayırsever işadamıyla Van’da geçirdiklerini de belirten Genel Müdür Köksal, depremzedelerin paradan daha çok barınmaya ve motivasyona ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Köksal, “Oradaki insanların motivasyona ihtiyaçları olduğunu görünce özel ya da devlet okulu ayrımı yapmadan Van’dan gelecek her öğrenciye kurumlarımızın kapısını açtık.” şeklinde konuştu.

 

BÖLGEDEKİ OKULLARDA CUMARTESİ GÜNÜ DE DERS VERİLMELİ

        Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, bölge dışında öğretimine devam edemeyen çocukların alınacak bazı kararlarla geri kaldıkları derslerin sene sonuna yetiştirilebileceğini de ifade etti. Köksal, bunun için şu önerilerde bulundu: “Burada cumartesi günleri de çocuklar okula çağrılarak haftada 6 gün öğretim verilebilir. Yarıyıl tatili Van’da bir haftaya düşürülebilir. Yıl sonu onlarda 1 ya da 2 hafta geç yapılabilir. Bütün bunlar öğretmenlerimizin de fedakarlığıyla birleşince konular rahatlıkla yetiştirilebilir.”

 


Şehit cenazesine giden araç şarampole yuvarlandı!
Erciyes'te kış havası
İlçe başkanlıklarına Akar ve Büyükkılıç’tan ortak ziyaret
Kayseri nöbetçi eczaneler (22 Eylül)
Turistleri taşıyan minibüs devrildi, çok sayıda yaralı var
Kayseri'de 4. Uluslararası Yarı Maraton coşkusu
Büyükkılıç, 19 milyon TL'lik asfalt çalışmasını inceledi
Trafik denetiminde son durum
Kısa vadeli borçları en iyi ödeyen sektör: Bilgi ve iletişim
"Akıllı ilaçlar" kronik lösemilerde umut vadediyor
İkinci dönem umre turları için geri sayım
Kayseri'de 44 şüpheli huzur operasyonuyla yakalandı
Kayseri’de bugün vefat edenler (22 Eylül)
Silahlı kavga Kayseri'de can aldı
Uyuşturucu ile mücadelede 7 gözaltı