Kiralık evin ilan şartları ‘Yok artık!’ dedirtti!

Kiralık evin ilan şartları ‘Yok artık!’ dedirtti!

Güncel 10.07.2024 10:42:00 509 0
Kiralık evin ilan şartları ‘Yok artık!’ dedirtti!

O kiralık evin ilan şartları ‘Yok artık!’ dedirtti. Bir internet sitesi aracılığıyla verilen kiralık ev ilanı Kayserili vatandaşları şaşırttı.

Döviz kurundaki dalgalanmalar, enflasyondaki artış ve alım gücünün azalması vatandaşları çıkmaza soktu. Ülkenin her kalemine gelen zamlar, konut fiyatlarına da yansıdı.

Yatırım aracı olarak konut satın almayı tercih eden ev sahibi vatandaşlara, yükselen ev fiyatları gelir kaynağı sağladı. Öte yandan bütçesine uygun kiralık ev arayan vatandaşlar, ev sahiplerinin istediği ilan şartlarını sağlamaya çalışıyor ancak durum iç açıcı değil.

Sahibinden.com üzerinden açılan bir kiralık ev ilanında, kiracı şartları Kayserilileri şaşırttı. Kiracı şartları ise şu şekildeydi:

‘’Kiracı olarak gelecek kişinin memur olma zorunluluğu vardır. Ayrıca maaş bordrosu ve sabıka kaydı istiyoruz. Bu şartlara uymayan kişiler lütfen aramasın.’’

Kiralık ev ilanını gören Kayserililer, ilginç yorumlarda bulundu. Bir vatandaş ‘Ev mi tutuyoruz, işe mi giriyoruz belli değil’ diye konuşurken, başka bir vatandaş ise ‘Yakında ev sahibi, akşam eve gözetlemeye de geleceğim der.’ dedi.