KIRTASİYECİLER

KIRTASİYECİLER

AVM´LERDEN DERTLİ?

Yeni eğitim yılı için geriye sayım sürerken veliler çocuklarının okul ihtiyaçlarını tamamlamak üzere Çarşı ? Pazar dolaşmaya devam ediyor? Velilerin kırtasiye alışverişleri için ağırlıklı olarak büyük alış- veriş merkezlerini tercih ediyor olmaları ise kırtasiyecileri çileden çıkartıyor? Kırtasiyeciler, kırtasiyecilikle ilgisi olmayan ve birbirinden farklı sektörlerin kırtasiye ürünleri satmasının, kırtasiyeciliği bitme noktasına getirdiğini iddia ederek şikayetlerini sıraladılar?
2016 ? 2017 eğitim öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi sabahı çalacak olan ders zili ile start verecek? Bayram telaşını üzerinden atan veliler şimdide çocuklarının kırtasiye ve okul ihtiyaçları için çarşı Pazar dolaşırken gelişmelerden en çok rahatsızlık duyanlar hiç şüphesiz kırtasiyeci esnafları oldu?
Zira onlar müşterilerini büyük alış-veriş merkezlerine kaptırmış olmanın kızgınlığı ile duruma isyan ediyorlar?
Yaz sezonunda kitap ve kırtasiye satışlarının düşmesi nedeniyle esnafın durgun bir dönem geçirdiğinin altını çizen Kitap ve Kırtasiyeci esnafı sektörün senede 5-6 ay iş yaptığının altını çizerek ?Eskiden kırtasiyecilik güzel bir işti. Şimdi kırtasiyecilikte çeşit kat kat artmasına, yeni ürünler raflardaki yerini almasına rağmen eski işi yapamıyor, eski ciroya ulaşamıyoruz. Geçmiş yılların çok altında bir ciromuz var. Türkiye´de eğitim sisteminde hemen her yıl yaşanan değişiklikler, başta kırtasiyeciler olmak üzere eğitim sektöründeki firmaları etkiliyor. Kalem, defter, silgi, çanta, boya çeşitleri ve benzeri kırtasiye ürünlerinin fiyatları geçen yılla aynı. Büyük marketlerin kurduğu kırtasiye stantlarındaki fiyatları ise bizimkinden çok daha yüksek? ifadesini kullanıyorlar?
Yazın öğrenciler olmadığı için işlerin doğal olarak düştüğünü de hatırlatan kırtasiyeciler ?Biz de bu nedenle deniz malzemesi satıyoruz. Marketler ve ucuzluk pazarlarından pastamız iyice bölündü. Sattığımız birçok şeyi satamıyoruz. Oyuncak bile satamıyoruz. Öğrenciler varken biz fotokopi çekerek ayakta durmaya çalışıyoruz. Yazın balık malzemesi satıyoruz. AVM´ler sektörün en büyük sorunu. Bir hareketlilik var gibi gözüküyor şimdilerde fakat içi boş bir kalabalık. Raftan bir şey satmıyoruz. Marketler kamyonlar ile satış yaparken biz ise raftan bir tek bir şey satamadan dükkan kapattığımız gün oluyor. 10 yıl sonra kırtasiyenin ismi kalacak fakat içerisi değişecek. Kırtasiye malzemesi değil, farklı şeyler satacağız.? Diye konuşuyorlar?
HABER: C.ÜSTEN



Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti

Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi

Kayseri’de havalar ısınacak

Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu

“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”