KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI SEMİNERİ

KAYSERİ BAROSU BAŞKANI DURSUN: “TÜRKİYE’NİN BİR AN EVVEL NORMALLEŞMESİ GEREK”

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI SEMİNERİ
Güncel 15.02.2020 20:07:00

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Kayseri Barosunca tertiplenen “ Kişisel Verilerin Korunması” konulu eğitim seminerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Cavit Dursun ‘Hukuk’ un insanların hukuki güvenliklerini sağlamak için var olduğunun altını çizerek “Eğer hukuk karanlık alanlar oluşturarak muhalifleri sindirmek ve cezalandırmak için kullanılacaksa ortaya başka şeyler çıkar. Maalesef ülkemiz bu hususları çok farklı şekillerde yaşıyor. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerekiyor” İfadelerini kullandı.

Kayseri Barosunca tertiplenen ve Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘ Kişisel Verilerin Korunması’ konulu eğitim seminerine Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, İzmir Barosu Avukatları Atalay Aksay, Mustafa Yolcu ve Girayhan Ocak ile hukukçular iştirak etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, “Kişisel veriler eğer gerçekten insanların özel alanlarını kişisel verilerini korumak ve hukuki güvenliği sağlamak için kullanılacak olursa güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Ancak eğer bu uygulama ülkede belirsiz bir korku imparatorluğu yaratmak, canımın istediği cennetlik istemediği cehennemlik anlayışıyla sürdürülecek olursa insanları iş yapmaya, konuşmaya ve paylaşımlarda bulunmaya ülkenin bütün ekonomik, ticari, bankacılık, doktorluk ve avukatlık gibi hayatın her alanında insanların üzerinde demokratik kılıcı gibi sallanma ihtimalini de maalesef göz ardı edemeyiz” diyerek şunları kaydetti. “Kayseri Barosu Başkanlığı olarak hemen hemen her hafta bir eğitim programı düzenliyoruz. Bu hafta da ‘Kişisel Verilerin Korunması’ gibi ülkemizin hukuk sistemine, günlük hayatına yeni giren ve çok güncel olan konuyla sürdürüyoruz. Bu eğitimlere yaparken ki en büyük amaçlarımızdan birisi de şudur: Bütün kanunların, bütün uygulamaların hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğü ilkesi içerisinde doğrulukla, iyi niyetle ve hukuki güvenlikle uygulanabilirliğini sağlamaktır. İkincil en büyük amaçlarımızdan birisi de siz kıymetli meslektaşlarımıza, özellikle mesleğe yeni adımını atan meslektaşlarımıza seçecekleri, ilgilenecekleri ve kendini yetiştirebilecekleri alanlarda ufuklarını açmaktır. Kişisel veriler eğer gerçekten insanların özel alanlarını kişisel verilerini korumak ve hukuki güvenliği sağlamak için kullanılacak olursa güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Ancak eğer bu uygulama ülkede belirsiz bir korku imparatorluğu yaratmak, canımın istediği cennetlik istemediği cehennemlik anlayışıyla sürdürülecek olursa insanları iş yapmaya, konuşmaya ve paylaşımlarda bulunmaya ülkenin bütün ekonomik, ticari, bankacılık, doktorluk ve avukatlık gibi hayatın her alanında insanların üzerinde demokratik kılıcı gibi sallanma ihtimalini de maalesef göz ardı edemeyiz. Oysaki hukuk insanların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için insanlara hukuki güvenlik sağlamak için vardır ve var olmalıdır. Ama eğer bu düzenlemeler ile yapılmak istenen şey belirsiz, karanlık alanlar oluşturarak muhalifleri, belirli grupları sindirmek, korkutmak ve cezalandırmak için kullanılacaksa ve tabi ki böylesi süreçlerde ortaya başka bir şey daha çıkar. Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hukuki güvenliğin olmadığı yerlerde sistemin ve rejimin amacı korku yaratmak, insanları susturmak, düşünce ve fikir özgürlüğünü engellemek gibi genel amaçların yanında bir de bireysel ya da kurumsal çıkar amaçlı suç örgütleri ortaya çıkar. Maalesef ülkemiz bu hususları çok farklı şekillerde yaşıyor. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerekiyor. Bu normalleşmeyi sağlayacak olan en önemli toplulukların başında da biz avukatlar gelmektedir. Meslek ahlakına sahip, meslek onuruna sahip hukukun üstünlüğüne hukuk devleti ilkesine inanmış bir avukat topluluğunun başaramayacağı bir iş yoktur. “.

Baro Başkanı Dursun’un açılış konuşmasının ardından İzmir Barosu mensupları Atalay Aksay, Mustafa Yolcu ve Girayhan Ocak’ın “ Kişisel Verilerin Korunması” konulu sunumlarına geçildi.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.