KIZLARIN HAYALLERİNE GÜNEŞ DOĞACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2012 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yapılan 3 bin başvuru sonrasında desteklenmesi kararı alınan 115 proje arasında bulunan Kayseri’deki tek proje olan “Kızların hayallerine Güneş Doğuyor Proje&

Anahtar Kelimeler: 0
KIZLARIN HAYALLERİNE GÜNEŞ DOĞACAK
Eğitim 25.09.2012 10:33:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku
Açılışa Kaymakam Enver Ünlü, Garnizon Komutanı Per.Yzb. Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Recep Özkan, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Ütgm Erdoğan Mutlu, ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Kenan Akcan, Milli Eğitim Müdürü Bekir Karabulut, Gıda Tarım İlçe Müdürü Murat Hodul, Sağlık Gurup Başkanı Dr. İlknur Deniz Öztürk ve diğer protokol üyeleri ile Kız Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
Sultan Sazlığı Birlik Müdürü Ali Orhan tarafından tanıtımı yapılan Proje kapsamında, Erken Yaşta Evlilik Sorunu, Anne-Kız Eğitimi, Kişisel Bakım Eğitimi, Akran Zorbalığı Eğitimi, Fotoğraf Eğitimi, Müzik Eğitimi, Halk Oyunları Eğitimi, Tiyatro Eğitimi, Kayak ve Snow board Eğitimi ile Üniversite, Kültür Merkezi, Müze, AVM, Tarihi Yerler, Kadın Sığınma Evi, Huzurevi, Hastane ve KASKİ Basketbol Takımı Ziyaretleri yanı sıra Çanakkale Gezisi gerçekleştirileceği açıklandı.
Develi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Develi Ayşe Yahya Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi ortaklığı ile oluşturulan projenin bütçesi 88 bin 175 TL oluyor.
Proje tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Recep Özkan, “Dünya hızla değişmekte ve günümüz gençliği önceki neslin yaşadığı dünyadan çok farklı bir dünyada yaşamaktadır. İletişim teknolojisindeki baş döndürücü gelişme, sivil toplum ve siyasal katılım alanlarındaki hızlı dönüşüm, gençleri tüm dünya ülkeleri için en değerli servet haline getirmiştir. Nüfusumuzun yüksek bir oranının gençlerden oluşması ülkemizin önemli bir avantajıdır. Gençlerin hedefleri, idealleri, hayalleri ve enerjileri ülkemizin bitmez tükenmez bir kaynağıdır” dedi.
Özkan, “Bir ulusun kalkınması ve gelişimi, ülke gençlerinin ekonomik ve sosyal yaşama etkin bir şekilde katılımına, iyi eğitim imkânlarına sahip olmalarına bağlıdır. Gençlerimiz ancak kendi hayatlarını yürütecek kaynaklara ve fırsatlara sahip olurlarsa bağımsız karar alabilir ve topluma katkıda bulunabilirler” diye konuştu.
Özkan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Develi Belediyesi ve Başkanlığını yürüttüğüm Sultan Sazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeleri Birliği olarak, Avrupa Birliği ve diğer destek programları kapsamında 2006 yılından bu zamana kadara ki süreçte 2.5 milyon TL’ye yakın hibe ile 8 proje yürüttük ve 600’e yakın gencin ve kadının istihdam edilebilirliklerinin artırılması adına eğitim görmelerini sağlamış bulunmaktayız.
Proje hazırlama, yürütme ve sonuçlandırma konusunda Kayseri’de Develi Belediyesi ve Sultan Sazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeleri Birliği olarak güçlü bir izlenim bırakmış durumdayız. İlçe olarak Kayseri’de ve bölgemizde Kayseri Büyükşehir Belediyesinden sonra en fazla hibe desteği alan kurum durumundayız. İnşallah bundan sonra da yine hibelerden destek alınması ve hibelerle İlçemize katma değer kazandırma adına proje konusundaki tecrübelerimizle çalışmalarımız devam edecektir “ dedi.
Proje ortağı Develi Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Müfit Türkmenoğlu ise, “Bilgisayar, çocuk gelişimi, el sanatları, giyim ve yiyecek içecek hizmetleri teknolojileri bölümlerinde 1975 yılından beri eğitim öğretim veren bir eğitim yuvası olup Öğrencilerimizden belde ve köylerden gelenlerin sayısı çokluğu yanı sıra parçalanmış ailelerden gelen öğrencilerinin de bulunduğunu belirterek bu öğrencilerimiz diğer öğrencilerle kaynaşmakta ve topluma adapte olmakta zorlanmaktadır” dedi.
Türkmenoğlu ayrıca, “Bu etki nedeniyle derslerde ve sosyal yaşamda başarılı olamamaktadırlar okul saatleri içerisinde sınırlı imkanlar ile vakit geçirmekte ve okulun bitmesi ile evlerine gitmektedirler. Gittikleri ortamlarda da kendilerini geliştirecek bir uygulama olmadığı için kültür, sanat ve spor alanında meşgul olabilecek bir zemin bulamamaktadırlar.
Tüm bu düşüncelerle proje ortaklarımızla bir araya gelerek lisemizde okuyan kızlarımızın kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, genç kızların potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamayı, genç kızların karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.