Yaşam
08 Temmuz 2015 - 00:00
Güncelleme: 08 Temmuz 2015 - 00:00

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKDAR

"DİCLE´Yİ YENİLİYORUZ"

KOCASİNAN  BELEDİYE BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKDAR
Haberi Sesli Oku

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Nil Caddesi´nin ardından Dicle´yi de yenilemeye başladıklarını söyledi.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi sınırları içinde yoğun bir yapılaşmanın devam ettiğine dikkat çekerek ?Bu gelişim nedeniyle yeni yollar açıyoruz. Bunun yanında yıpranmış, yorulmuş ve alt yapısında da iyileştirmelere ihtiyaç duyan caddeleri de yeniliyoruz? dedi.
Kaski ve Elektrik Şirketi gibi kurumlarla koordineli çalışmalar yürüterek alt yapı hizmetlerinin de yenilendiğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, yaşanabilir mekanlar sunmanın ve hayatı kolaylaştırmanın önemli adımlarından birinin ulaşımı rahatlatmak olduğunun altını çizerek ?Yeni yol yapmak, yıprananları iyileştirmek için yoğun çalışıyoruz. Ziya Gökalp Mahallesi´nin ana arterlerinden 2 kilometre uzunluğundaki Dicle Caddesi´nin yenileme çalışmalarına başladık, 1 kilometrelik dilimini de bitirdik? dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, ?Dicle Caddesi 10 metre genişliğinde olup yenileme için 3 bin 750 ton asfalt kullanacağız; Toplam 450 bin lira harcama yaparak Bayram öncesi Dicle Caddesi´ni yenilemeyi bitireceğiz. Hayırlı-uğurlu olsun. Vatandaşlarımız güle güle kullansın. Allah kaza-bela vermesin" dilekleriyle sözlerini noktaladı.

TALAS´TA YAYA YOLU ATAĞI
Talas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe nüfusunun ana yoğunluğunu oluşturan Mevlana, Bahçelievler ve Yenidoğan mahallelerinde yaya yolu yenileme ve düzenleme çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 2015 yılı için ilçe genelinde ihale yapmayı planladıkları 34 bin 500 metrekare kilitli ve beton parkenin sezonun başlamasıyla yaklaşık 9 bin 200 metrekaresini tamamladıklarını söyledi.
Başkan Palancıoğlu, 13 bin metre planlanan bazalt döşeme işinin de yaklaşık 4 bin 800 metresinin bittiğini belirterek, şunları söyledi: "İlçemiz genelinde bu yıl ihaleye çıkmayı planladığımız bazalt döşeme ile kilitli ve beton parke işlerimize hızla başladık. Sezonun açılmasından şuana kadar geçen zaman diliminde işlerin neredeyse yarısına geldik. Çalışmalarımız nüfusu yoğun olan Mevlana, Yenidoğan ve Bahçelievler mahallelerimizde aralıksız sürüyor. Çünkü buralardaki işleri biran önce tamamladığımızda daha fazla vatandaşımız yararlanacak. Bunların haricinde diğer mahallelerimizdeki kilitli parke ve bazalt döşeme ihtiyaçlarını da ana çalışmalar tamamlanınca yapmaya devam edeceğiz."
Başkan Palancıoğlu, çalışmalarla Talas´ın yenilendiğini ve yeni bölgelere yaya yolunun açıldığına dikkat çekerek, "Bütün gücümüzle her yıl nüfusu Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Talas´ın alt yapısını günün gereklerine uygun olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kayseri’de altın fiyatları yeniden hareketlendi! Gram ve çeyrekte son rakamlar

Kazancılar Çarşısı’nda altın fiyatları güncellendi. Küresel piyasalardaki dalgalanma kuyumcu tezgâhlarına yansırken vatandaşlar özellikle gram ve çeyrek altındaki son durumu takip ediyor.

Büyükşehir'den Kartal Kavşağı Projesi için 131 milyon 247 bin TL'lik altyapı yatırımı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin ulaşım vizyonunu güçlendirecek önemli projelerinden biri olan Kartal Kavşağı Projesi kapsamında altyapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Erciyes’te kayak sezonu uzayabilir! Pistlerdeki kar kalınlığı şaşırttı

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te bu yıl sezonun beklenenden daha uzun sürmesi gündemde. Pistlerdeki kar kalınlığının 3 metreye yaklaşması dikkat çekerken gözler Nisan ayına çevrildi.

Erciyes’e gidenler bu haberi konuşacak! Trafik ve otopark için yeni dönem

Erciyes Kayak Merkezi’nde özellikle hafta sonları yaşanan trafik ve otopark krizi için beklenen açıklama geldi. Başkan Memduh Büyükkılıç, Anadolu Net TV’ye açıklamalarda bulundu.

Ayşe Böhürler Londra’daki iftar programına katıldı! O sözleri dikkat çekti

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Londra’da Türk öğrencilerle düzenlenen iftar programına katıldı. Program sonrası yaptığı paylaşımda öğrenciler için kullandığı “adeta bir aile evi gibi olmuş” sözleri dikkat çekti.

ERÜ Mühendislik Fakültesi için özel logo! Yarışmanın kazananı belli oldu

Erciyes Üniversitesi kampüsünde konuşulan yarışmanın sonucu belli oldu. Mühendislik Fakültesi’nin 50. yılı için hazırlanan özel logo tanıtılırken birinci olan öğrenciye 10 bin TL ödül verildi. Detaylar Haberimizde...

Kayseri’de dikkat çeken nüfus değişimi! Her 10 kişiden biri o yaş grubunda

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımladığı son veriler, Kayseri’de nüfus yapısının değiştiğini ortaya koydu. Şehirde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sayısı 160 bini aşarken oran yüzde 11’e ulaştı.

Kayseri’de tarihi buluşma mı geliyor? 10 Milletvekili için yeni gelişme

Kayseri’de tüm milletvekillerinin vatandaşın karşısına çıkacağı bir toplantı önerisi büyük yankı uyandırdı. Büyükkılıç’ın desteğiyle birlikte şehirde siyasi buluşma iddiaları güçlendi.

Altın ve dolar için kritik tarih! İslam Memiş: “Rüzgar bir anda tersine döner”

Finans Analisti İslam Memiş, piyasalarda “fırtına öncesi sessizlik” olduğunu belirterek altın, petrol ve kripto için yön değişiminin önümüzdeki hafta başlayabileceğini söyledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Gesi Mesire Alanı’nda canlandırma çalışmaları sürüyor

Melikgazi Belediyesi’nin türkülere konu olan Gesi bağlarının güzelliğini yeniden canlandıracak, vatandaşların yüzünü güldürecek projesi Gesi Mesire Alanı Revizyon ve Canlandırma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Attığı golü doğacak kızına armağan etti

Gaziosmanpaşaspor forması giyen Muhsin Karataş, Talas Anayurtspor maçında attığı golü doğacak olan kızına ve eşine armağan etti.

Karamustafa’dan "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yıldönümü" mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İncesu’da o Osmanlı geleneği yaşatılmaya devam ediyor

Kayseri’nin İncesu ilçesinde Osmanlı döneminden günümüze uzanan askıda ekmek geleneği hayırsever vatandaşların katkısıyla yaşatılmaya devam ediyor.

İl Başkanı Okandan seçim ve emekli maaşı ile ilgili konuştu

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var" dedi.

Rektör Prof. Dr. Altun, öğrencilerle kitap tahlili yaptı

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen "Okuyan Gençlik Düşünen Toplum" etkinliğinin konuğu Rektör Prof. Dr. Fatih Altun oldu.

Vali Gökmen Çiçek, ERÜ öğrencileri ile iftar yaptı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ERÜ Öğrencileri ile iftarda

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14