Kocasinan kendi imkanlarıyla kentsel dönüşüm yapan tek belediye oldu

Kocasinan kendi imkanlarıyla kentsel dönüşüm yapan tek belediye oldu

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilçe belediyeleri ölçeğinde kendi imkânlarıyla büyük ölçekte kentsel dönüşüm yapan tek belediye olduklarını söyledi.

Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün kendileri için öncelikli olarak sosyal bir dönüşüm olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra çalışmalarımızın en başında yer alan ve bölgemizin ihtiyaçlarından bir tanesi olan kentsel dönüşüm, olmazsa olmazımızdır. Göreve geldiğimden beri 9 yıldır, 11 bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Çünkü bizler biliyoruz ki; yarınlarımız ve çocuklarımız için uygun çevre şartları olan okulu, parkı, yeşil alanı, pazarı, camisi, sosyal donatıları yapılmış her türlü belediye hizmetlerinin olduğu çağdaş standartlarda bir mahalle inşa etmek ancak kentsel dönüşümle mümkündür. Bunun için vatandaşlar için fırsat olan dönüşümü ihtiyaç olan her mahallemizde gerçekleştirmeye devam ediyoruz."

Argıncık'taki kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında özellikle Argıncık bölgesinde çocuklarımıza daha güzel yaşam sunabilmek için yoğun gayret gösteriyoruz. Argıncık bölgesinde kendi içinde olan zorluklardan dolayı hızla ilerleyemiyoruz. Blok blok ve parsel parsel çözüme başladık. Nihayete erdiği zaman o alan, Kayseri’mize iyi bir kentsel dönüşüm örneğiyle taçlandıracağız. Hedefimiz, ilçemizde kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde dönüşüm çalışmalarını tamamlayarak, Kocasinan’ı baştan aşağı yenilemektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projeleriyle yeni çağdaş mahalleler inşa ederek, ilçeye yeni bir kimlik yeni bir çehre kazandırmaya devam edeceklerini dile getirerek, ilçe belediyeleri ölçeğinde kendi imkânlarıyla büyük ölçekte kentsel dönüşüm yapan tek belediye olduklarını sözlerine ekledi. 
 



Başkan Çolakbayrakdar: "Atölyemiz sanayi sitesi gibi çalışıyor"

Cevdet Yılmaz'dan yeni vergi mesajı

Başkan Büyükkılıç'tan Kültepe'ye davet

Bakan Özhaseki, sıcak havalara karşı uyardı

Kayseri Kariyer Merkezi, 1 ayda 305 kişiye iş imkanı sağladı

Uzmanlar uyarıyor; serinlemek isterken boğulmayın

Başkan Özdoğan: "Üreten kadınlarımızın her zaman yanındayız"

Büyükşehir Hayvanat Bahçesi'ne bayramda ziyaretçi akını

Millet bahçesi Kurban Bayramı’nda da vatandaşların ilk tercihi oldu

Lezzetli bal için orman kurdular

Akaryakıt zamları ertelendi

Kayseri'de deprem

Millet bahçesine yoğun ilgi

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bayramlaştı

Talas Belediyesi'nden intihar girişimine ilişkin açıklama

"Dava konusu kayıtsız kurbanlıkta tazminat hakkı olmaz"