Kocasinan'dan Kayseri'de tek, Türkiye'ye örnek kurban hizmeti

Kocasinan

Kocasinan Belediyesi, Erkilet Bülbül Pınarı Mevkii'ndeki kurulan kentin en modern kurban kesim ve satış yerinde deneme kesimi gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile kurban kesim ve satış yeri hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek adına oluşturulan Erkilet Bülbül Pınarı Mevkisi'ndeki mobil kurban kesim yerinin teknolojik, hijyenik, sıhhi bir kesim alanı olması ve tüm detayların düşünülmüş olması dolayısıyla vatandaşlarda memnuniyet oluşturduğunu söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşların kurban ibadetlerini rahat, hijyenik ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için hazırlıklarını tamamlandığını belirterek şunları kaydetti:

”Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde hazırlamış olduğumuz kurban kesim ve satış alanında her şey hazır. Bu sene on birincisini gerçekleştireceğiz. Türkiye’de kurban hizmeti veren nadir belediyelerden birisiyiz. Kurban kesimlerinin yapılabilmesi için hazırlamış olduğumuz büyükbaş için 3 adet, küçükbaş için de 2 adet olmak üzere mobil kesimhanelerde gerekli çalışmalarımız tamamlandı. Şu ana kadar belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz rutin faaliyetlere, bayram dolayısıyla ek çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde başta olmak üzere 11 farklı noktada kesim hizmeti vereceğiz. Özellikle çevremizi temiz tutmak açısından vatandaşlarımızdan belediyelerimizin kesim için önermiş olduğu alanlarda kesim yapmaları noktasında hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Belediye olarak her türlü temizlik hizmeti ve yapılması gereken diğer hizmetleri kesintisiz sürdüreceğiz. Böylelikle vatandaşlarımızın daha huzurlu ve daha mutlu bir bayram geçirmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav vatandaşların belediyelerin belirlemiş olduğu noktalarda kurbanını kesmeleri konusunda tavsiyede bulunarak, mobil kesim hizmetinin büyük kolaylık olduğunu dile getirip, organizasyondan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Profesyonel bir şekilde kurban hizmeti sunan ve bu yıl on birinci organizasyonunu gerçekleştirecek olan Kocasinan Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi ortalama 400 büyükbaş ve 600 küçükbaş olmak üzere yaklaşık 4 bin vatandaşa hizmet verecek.



Kayserili kadın tır şoförü, baba mesleğini devam ettirdi

Üstün yetenekli öğrencilere Melikgazi'den tam destek

İşverenler dikkat: Ücret farkı ayrımcılık tazminatına sebep olabilir

Başkan Palancıoğlu'ndan 'Mobil Başkan' uygulaması

OSB Başkanı Yalçın, İSO İlk 500 2023 listesine giren Kayserili firmaları kutladı

Kayseri'de sıcaklar normallerin üzerinde seyredecek

KAYMEK, yine vatandaşların gözdesi oldu

Büyükkılıç'tan, engelli öğrencilere özel yüzme havuzu

Kocasinan'dan yeni parklar müjdesi

Milli heyecan dev ekranda Talas'ta

Başkan Büyükkılıç'tan ilçelere yeni projeler

Kayseri Pastırması’nın özgünlük ve üstünlüğüne dair arşiv belgeleri ortaya kondu

ERÜ'den hava pistlerine güçlü destek

Hacılar spor salonu yeniden hayat buldu

Arazi yangınında mahsur kalan kaplumbağa kurtarıldı

Melikgazi Belediyesi'nden 4 adet kiralık eczane yeri ihalesi