KOMANDO TUGAYI ASKERLERİ

KOMANDO TUGAYI ASKERLERİ

5 AYDA 710 PKK´LIYI ETKİSİZ HALE GETİRDİ?

Çarşı iznine çıkarken bombalı saldırının hedefi olan Kayseri 1. Komando Tugayı´nın son 5 ay içerisinde 710 PKK´lı teröristi etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı. Bu rakamlarda gösteriyor ki Komando Tugayı´nın hedef seçilmesi tesadüfü değil?
General Vecihi Akın Kışlası´ndan çarşı iznine giden askerlerinin hedef alındığı saldırının yapıldığı Kayseri 1. Komando Tugayı başta Hakkari bölgesinde olmak üzere son 1 yıldır doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadelede aktif rol üsteleniyorlardı.
PKK´lıların korkulu rüyası olan hain saldırıda hedef alınan Komandoların Tugayı son 5 ay içerisinde Hakkari bölgesinde aralarında üst düzey sorumlularında bulunduğu 710 PKK´lı teröristti etkisiz hale getirmiş, arazide tespit ettiği PKK Örgütüne ait 50 sığınak´ı imha ederek çok sayıda silah, mühimmat ve yaşamsal malzemeleri ele geçirerek örgüte ağır darbe vurdular.
Türk Silahlı Kuvvetleri´nde 2 altın madalya sahip olan Kayseri 1´inci Komando Tugayı´ndaki askerler, Kıbrıs´a paraşütle inerek, Türkiye´nin ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştiren birlik olmalarının yanında PKK´nın korkulu rüyası mavi bereliler. Güneydoğu´da terörle mücadele operasyonları için ABD´de eğitim gören subaylar tarafından eğitilen 7000 komando, 222 günlük sınır ötesi operasyonu sonucunda tek bir şehit bile vermeden geri dönmüştür.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2 Altın Madalyaya sahip olan Kayseri 1. Komando Tugayı, aynı zamanda Türkiye tarihinde de ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştiren birliktir.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı