Tarih: 16.03.2018 17:21

KONFORLU ULAŞIM İÇİN YENİ HATLAR GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

RAYLI SİSTEME İKİ HAT, ULAŞIM DAHA RAHAT

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´ye yeni raylı sistem hatları yapımına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Başkan Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan Belsin-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı´nın Bakanlar Kurulu´ndan geçerek Resmi Gazete´de yayımlandığı müjdesini verdi. Başkan Çelik, bu yıl Kayseri´de iki ayrı raylı sistem hattının yapımına başlanacağını da sözlerine ekleyerek, Kayseri´ye çok önemli yatırımlar kazandırmaya devam ettiklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kısa süre önce AK Parti İl Kongresi için Kayseri´ye gelen Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüşmeler yaparak Belsin-Terminal-Bölge Hastanesi Tramvay Hattı´nı gündeme getirdiklerini ve bu hattın bakanlıkça yapılması için söz aldıklarını hatırlattı. Bu aşamadan sonra hattın yapılması için Bakanlığın istediği Ulaşım Master Planı´nı tamamladıklarını ve hattın yapımı ile ilgili diğer çalışmaları yaparak konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, nihayetinde böylesine önemli bir yatırımın yapılması için Bakanlar Kurulu´nun onay verdiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu´nun 2018/11363 sayılı kararının 16 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete´de yayımlandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Karar çerçevesinde Belsin Anafartalar-Termina-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent  Tramvay Hattı projesini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız üstlenmiştir. Mevcut 34 km´lik raylı sistem hattına ilave olarak yapılacak olan 7 kilometrelik Tramvay Hattı´na Bakanlığımız bu yıl içinde başlayacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu hat üzerindeki iki ayrı köprülü kavşağın yapımını gerçekleştireceğiz. Kayseri´ye önemli bir yatırımı kazandıracak olan Bakanlığımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki´ye ve Hükümetimize şehrim adına teşekkür ediyorum? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu yıl bir değil iki tramvay hattının başlayacağını da vurguladı. Belsin-YHT hattının yanı sıra Talas-Mevlana ile Aşık Veysel Bulvarı arasındaki hattın yapımına da bu yıl başlayacaklarını ifade eden Başkan Çelik, bu hattın yapımını Büyükşehir Belediyesi´nin gerçekleştireceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, iki ayrı raylı sistem hattıyla birlikte Kayseri´deki toplu ulaşımın çok daha konforlu bir şekilde daha da yaygınlaşacağını ve ulaşımın çok daha fazla rahatlayacağını sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —