Tarih: 17.10.2012 08:26

KONUT SEKTÖRÜNÜN NABZI KAYSERİ'DE ATTI

Facebook Twitter Linked-in

Ömer Faruk Çelik, panelde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün Türkiye için bir fırsat olduğunu belirterek, ''Ama önce her il kendi kalkınma planını gerçekleştirmeli. Büyük kentlere göçü önleyebilirsek illerin kendi içerisinden planlaması daha sağlıklı gerçekleşecektir'' dedi.
Markalaşmanın önemine de değinen Çelik, ''KOBİ-ler olmadan bir inşaat ya da konut sektörü düşünülemez. Fakat markalaşmanın bazı firmalar tarafından bir ürünü diğerlerinden bir lira fazlasına satmak olduğu sanılıyor. Ancak, gerçek anlamda markalaşmak satış sonrası hizmet ve verilen güvenle sağlanır'' ifadelerini kullandı.
Ali Dumankaya da 2013'te şirketlerinin kuruluşunun 50. yılını kutlayacaklarını belirterek, aile şirketi olmanın faydalarının zorluklarından çok olduğunu anlattı.
Konut sektörünün önünde kentsel dönüşüm adı verilen muhteşem bir fırsat olduğunu kaydeden Dumankaya, ''Önümüzde kentsel dönüşüm gibi bir fırsat varken sıradanlaşmanın aksine daha farklı inşalar elde etmeliyiz ki bizden 20 yıl sonra gelen nesilde yeniden kentsel dönüşüme gerek duymasın. Eğer öyle olursa bugün yapılan kentsel dönüşümün hiçbir anlamı yok'' diye konuştu.
Haluk Sur ise, ''Keşke Türkiye-nin bütün kentleri Kayseri gibi yönetilseydi, bugün bizler kentsel dönüşümden bahsetmiyor olacaktık.'' dedi.
Mehmet Emre Çamlıbel de panelin moderatörü Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu-nun ''sizce konut sektörünü bekleyen riskler nelerdir'' diye sorması üzerine, şunları söyledi:
''En büyük risk sermaye yetersizliği. Sermaye olmadığından hızlı büyüyemiyoruz. İlerleme ve yenilemede problem yaşamamak için profesyonel destek alınması şart. Her zaman alt sektöre ihtiyaç duyulacak ama KOBİ-lerin de gelişime ayak uydurması gerekiyor. Gelişmek isteyen büyümek isteyen KOBİ-ler de dikkatli, bilinçli ve planlı olmalı.''
GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, panelin sonunda KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Çelik-e katkılarından dolayı plaket verdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —