Tarih: 12.01.2014 21:15

KORDON KANI BANKASI KURACAK

Facebook Twitter Linked-in

2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında başarılı bulunan Erciyes Üniversitesi’nin başvuru sahibi olduğu TR72/13/DFD/018 referans numaralı “Erciyes Doku ve Kordon Kanı Bankası” başlıklı faaliyet teklifi için sözleşme, 10 Ocak 2014 tarihinde Genom ve Kök Hücre Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özkul tarafından ORAN merkez binasında imzalandı.

Faaliyet teklifi ile Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Doku ve Kordon Kanı Bankasının fizibilitesi yapılacak. Kurulacak olan Doku ve Kordon Kanı Bankası ile ülkemizin dışa bağımlılığı azaltılacak olup kemik iliği nakli yapılması gereken hastalıklarda (lösemi, çocuklarda metabolizmal hastalıklar ve diğer kan hastalıkları) kullanılan kordon kanı üretiminin yapılması, hastalıkların teşhisi için gereken taramaların yapılması ve bu bağlamda ilin bir merkez haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

ORAN 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında  ayrıca  Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürlüğü ile de bir sözleşme imzalayarak  ‘Sektörlerde Ara Malı İthalatının Azaltılmasına Yönelik Araştırma Projesi’ projesine de destek  verme kararı aldı…

2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında başarılı bulunan Kayseri Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu TR72/13/DFD/019 referans numaralı “Sektörlerde Ara Malı İthalatının Azaltılmasına Yönelik Araştırma Projesi (SAMİP)” başlıklı faaliyet teklifi için 10 Ocak 2014 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşmeyi Kayseri Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürlüğü adına İl Müdür Vekili Kamil Akçadırcı, ORAN merkez binasında imzaladı.

Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu faaliyet teklifinde Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası’nın yanı sıra ildeki tüm Üniversiteler ve Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri olmak üzere dokuz kurum da iştirakçi olarak yer alacak. Faaliyet teklifi ile son dönemlerde ülkemizin ve bölge illerimizin de en önemli ekonomik sorunları arasında yer alan cari açığı azaltmak adına, ithalatımızın yüzde 72’sini oluşturan ara malı ithalatının azaltılması amaçlanıyor.

Bu bağlamda Kayseri ili merkezinde ve ilçelerinde yer alan özel sektör temsilcileri ile analizler yapmak üzere çeşitli toplantılar düzenlenecek olup ara mallarının ilde üretimi için San-Tez ve TÜBİTAK projeleri yazılması için Sanayi-Üniversite işbirliğinin temelleri atılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —