Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla ve Kayseri Ticaret Odası üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Gerçekten Kayseri Ticaret Odası olarak bundan sonraki süreçte Türkiye`nin geleceğinin daha parlak olması bakımından ihracata önem verilmesi gerektiğini sürekli söylüyoruz. Bir taraftan biz ihracatın ne kadar arttırılması hususunda neler yapılması gerektiğini düşünürken, diğer taraftan da gümrük kapılarımızdan bu TIR’larımızın çıkması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tabi biz kendi aramızda yapmış olduğumuz konuşmalarda, görüşmelerde, meclis toplantılarında neler yapacağımız hususunda bir araya geldiğimizde anlatıyoruz. Meslek komiteleri toplantılarına ne kadar önem verdiğimizi sık sık tekrarlıyorum. Çünkü bir odanın gerçekten çok faal bir şekilde çalışması için meslek komitelerini çalıştırması gerekiyor. Meslek komiteleri göreve geldiğimizden bu yana baktığımızda gerçekten çok faal olarak çalışıyor. Bu açıdan meslek komitelerine katılan arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hiçyılmaz sözlerinin devamında “Tabi meslek komitesi toplantılarımızın her ay en az 1 sefer toplanacağını zaten biliyorsunuz. Birde meslek komiteleri ortak toplantısının 6 ayda bir yapılması gerekiyor. Bu toplantılarda sizlere bilgi vermeleri ve sizlerin soruları olursa onları cevaplandırmaları bakımından konuşmacı arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Bu meslek komitesi toplantısına kendi görüşleri doğrultusunda birçok icraatları olan ve üniversitelerde ders veren çok kıymetli hocamız Prof. Dr. Atilla Yayla beyi davet ettik. Liberal düşüncenin ne olduğunu bu konudaki uygulamaların hangi şekilde, nasıl yapılacağı hususunda sizlere bilgiler verecek” ifadesini kullanarak günün konuğu olan Pr. Dr. Atilla Yayla’yı takdim etti…
Toplantıya konuşmacı olarak katılan İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla ise, “Sizin belki yaptığınız işin ne olduğunu ve niye önemli olduğunu, yaptığınız işin felsefi temellerinin hem sizin için hem de insanlık için sonuçlarının ne olduğunu anlatmaya çalışacağım. 4-5 asır önce dünya neredeydi? Bugün nerede? O zaman manzara ne net bir şekilde ortaya çıkıyor ki, o zaman insanların ortalama ömrü 30 seneydi. Demek ki 4-5 asır önce dünyaya gelmiş olsaydık hepimiz çoktan mevta olacaktık. Halbuki şimdi 50 yaşını aşan insanlar bile gelecek ile ilgili hesaplar yapıyorlar” sözleriile başladığı sunumun sonunda üyelerden gelen soruları cevapladı…