Tarih: 29.03.2015 23:00

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ:

Facebook Twitter Linked-in

HABERİ İZLE

Kayseri Ticaret Odası ile Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen yemekli toplantıda inşaat sektörü temsilcileri bir araya gelerek sektörüm ilimizdeki sorunlarını masaya yatırdılar… Toplantıda  katılımcılara hitap eden Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz inşaat sektörünü lokomotif sektör olarak niteleyerek İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin can damarıdır. Kendisine ve bağlı bir çok sektöre can verir” değerlendirmesind Ebulundu…

Özel bir otelde düzenlenen programa, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Planacıoğlu, , Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörü temsilcileri ve davetliler iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren  Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İnşaat sektörünü lokomotif sektör olarak niteleyip, İnşaat sektörü kendisine bağlı olan birçok sektöre canlılık veren çok önemli bir sektördür. Son 5 yılda büyümenin yüzde 15'ni tek başına sağlamış olması bir defa ekonominin de can damarı olmasını bir kez daha göstermiştir” değerlendirmesinde bulundu…

İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin can damarı olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: İnşaat sektörü 2011 yılında yüzde 11.3, 2012 yılında sadece bin de 6, 2013 yılında yüzde 7, 2014 yılında ise yüzde 3 kadar büyüdü. Çok dalgalı bir seyir izleyen inşaat sektörümüz 2014 yılının şubat ayına göre 2015 Şubatına mukayese edildiğinde konut satışlarındaki yüzde 15'lik artış oldu. Bu sektörümüzün bu yılki şubat ayında ‘yüzünü güldür' diye bir ifade var. 95 bin 21 adet konut satışı gerçekleşmiş ve konutların yüzde 2,5, 2 bin 423 kadar Kayseri'de satılmıştır” .

KAYİMDER Başkanı Ali Aydın ise değerlendirmesinde inşaat sektörünün sıkıntılarını dile getirerek, İmar Kanun ve imar tip yönetmenliklerinin eski hükümlerinin uygulama süresi 2016 Ocak Ayında dolacaktır. Yürürlüğe girecek yeni yaptırımların şehrimizi geldiği noktadan geriye götürmeden, çarpık kentleşmeye yol açmadan ve özelliklede kentte eşitsizliği derinleştirmeden bir an önce çözülmelidir. Böylelikle Anayurtta şuanda 15 kat binalar yapılırken 2016 Ocak ayında anayurtta ‘11 kat yapamazsınız' dendiğinde bir eşitsizliği doğuracağını özellikle ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Kayseri'nin Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdüğünü ve şehrin ihtiyaçlarının sürekli değiştiğinin altını kalın çizgilerle çizerek, Büyükşehir Belediyesi olarak 50 yıl sonrasına göre imar çalışması projeler ürettiklerini vurgulayarak şunları kaydetti: Ulaşım master planını uzun vadeli yapıyoruz. Önümüzdeki 50 yıla hitap edecek yeni imar planlarını hazırlıyoruz. Bu planlar sayesinde inşallah çok daha uygun -çok daha ucuz iş yapılabilecek yeni araziler olacak. Kamu tarafında biz bunları yaparken Kayseri'de uluslar arası çapta iş yapan müteahhitçimiz yok. Sektör büyümesi için bize düşen ne gerekiyorsa biz varız ama bir an önce artık onlarca müteahhitçimiz uluslar arası ihalelere girebilecek şekline gelsin”.

Vali Orhan Düzgün ise, vatandaşlarımızın daha çok mutlu huzurlu olması için inşaat sektörü temsilcilerinin işlerini en iyi şekilde yerine getirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek,   yapılmış olan binaların kullanışlı olması, ferah olması, insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek olması, içerisine girenlerin huzurla dolması son derece önemlidir. Bu nedenle müteahhitlik sektörü sadece konut işyeri değil, yollardan köprülere varıncaya kadar birçok yapıyı içermekle beraber insanların günlük içerisinde geçirdikleri yapılardan oluşmaktadır” ifadesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —