KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ EKİM AYI BULUŞMASI

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ EKİM AYI BULUŞMASI

ALTINKAYA ?DEMOKRASİ BİR TAHAMMÜL REJİMİDİR?

Önyargıların giremediği, vekil-müvekkil buluşmalarının sürekli olduğu, ülke gündeminde en çok konuşulan konuları gündemine alan Kayseri küçük Millet Meclisinin Ekim ayı buluşması gerçekleştirildi? Moderatörlüğünü Adnan EVSEN´in yaptığı Kayseri Küçük Millet Meclisi Ekim ayı buluşmasına Memur - Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın KALKAN ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Araştırmacı Gazeteci Veli ALTINKAYA konuk oldu? Olağanüstü Hal´de İfade Özgürlüğü ve Medya´nın durumunun büyüteç altına alındığı buluşmada konuşan Altınkaya ?Demokrasi bir tahammül rejimidir. Söz söyleyen söz duymaya hazır olmalıdır? ifadesini kullnadı?
Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Kayseri küçük Millet Meclisi´nin Ekim ayı buluşması Adanan Evsen´in moderatörlüğünde gerçekleşti? Olağanüstü Hal´de İfade Özgürlüğü ve Medya´nın durumunun büyüteç altına alındığı etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Evsen konuşmacılara sürelerinin 15 dakika olduğunu hatırlattı ve ilk sözü Olağan Üstü Hal´de ifade özgürlüğü varmıdır? Herkes her istediğini konuşup yazabilir mi sorusu ile Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan´a verdi?
Memur Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan konuşmasında FETÖ ile mücadele de işin ibadet kısmında olan kişilerle uğraşıldığını, asıl mücadelenin ihanet içinde olanlara karşı verilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti.. ? Yine dün ve önceki gün gerçekleştirilen birtakım tutuklamalar var. Gerçekten siz TBMM´nde milletin vermiş olduğu vergilerle maaş alacaksınız, teröristlerin cenazelerinde tabutlarına omuz atacaksınız, teröristlerin çadırlarına gideceksiniz taziyede bulunacaksınız ve ondan sonra da geleceksiniz Meclis´te dağdakilerin söylemleri ile konuşacaksınız, işte bunlar kanımıza dokunuyordu, içimiz soğudu diyebilirim dünkü tutuklamalarla ilgili. Seçilmişler tutuklanabilir mi, seçilmiş olmak bu ülkede suç işlemeyi gerektirmiyor, herkes haddini bilecek bana göre; dünkü ve önceki günkü tutuklamalar had bildirmedir. Sonuna kadar biz Memur Sen, Eğitim- Bir Sen olarak bunları destekliyoruz. Eğitim Bir Sen, Memur Sen, 1992´de rahmetli Mehmet Akif İnan tarafından kurulmuş bir sendikadır. Erdemliler Hareketi mazlumun yanında, zalimin karşısında durmak suretiyle kurulmuş bir sendika. Mağdur varsa Kurucu Genel Başkanımız, kesinlikle bu mağdurun düşüncesi, duygusu, dini inancı tamamen benim inanışımın, düşüncemin zıttına da olsa, o masum, mazlum, mağdur insanın yanında durmak esastır. Bu cümle ile kurulmuştur Eğitim Bir Sen. Onun için biz gerçekten tüm 81 ilde teşkilat olarak, nerede bir masum nerede bir mağdur varsa onun yanında durmaya gayret ediyoruz.?
Toplantının bir diğer konuşmacısı Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Araştırmacı Gazeteci Veli Altınkaya ise konuşmasında medyanın 15 Temmuz sonrası süreçte üslendiği göreve dikkat çekip demokrasinin bir tahammül rejimi olduğunu, söz söyleyen herkesin söz söylemeye hazır olması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti?? Kendisini muhalifmiş gibi gösteren ama muhalefetinde ötesinde bir marjinal yayın yapan iki aşırı sol gazetede patlama haberi hiç yok. HDP genel başkanlarının ve milletvekillerinin gözaltına alınması kocaman kocaman verilmiş. Cumhuriyet Gazetesi´nde haber var ama sadece saldırıyı PKK düzenledi diyor. Sanki PKK bir dernek ve bir hayır kuruluşu. Cumhuriyet Gazetesi´nde ?PKK terör örgütüdür´ ifadesini bulamazsınız. Yaklaşık 100 yıl önce Türkiye bir milli mücadele veriyordu. O günde İstanbul basını ve Anadolu basını 3´e ayrılmıştı. İstanbul bölümünün bir bölümü milli mücadeleye destek veriyordu. Anadolu basınını da büyük bir bölümü her zaman milli mücadelenin yanında olmuştur. 15 Temmuz darbe sürecinde de gördük ki gerçekten Anadolu basınının büyük bir bölümü darbe karşı direnmiş, FETÖ´ye karşı devletinin ve milletinin yanında olmuştur?
Etkinlik daha sonra katılımcıların konuşmacılara yönelttiği sorularla soru ? cevap şeklinde devam ederek noktalandı?
HABER. C.ÜSTEN



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet
Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu
“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı
Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi
Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu
Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği
Ekmeğe zam yolda
'Dijital yaşam ve iletişim'
Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül
‘Büyük Su Projesi’ başladı
"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"
Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı
Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek