Tarih: 01.07.2014 21:19

KULAK MANTARINA DİKKAT EDİN

Facebook Twitter Linked-in

Kulak mantarının özelikle yaz aylarında hamam ve havuz sonrasında sıklıkla karşılaştıklarını vurgulayan Özel Memorial Hastanesi Op. Dr. Murat Koç “ Normalde de dış kulak yolu ile aslında bize zarar vermeyen mantar yapıları mevcuttur. Ancak su kaçırılması, nem gibi faktörler sonucu bu mantarlar üremeye başlarlar ve çeşitli şikayetlere yol açarlar. Özelikle kulakta kaşıntı, kötü kokulu akıntı, işitme kaybı ve bazen de ağrı meydana gelmektedir” dedi.
Özelikle hamam ve havuz tatilleri’nde kulak sağlığına dikkat etmek gerektiğini belirten Koç “ Sadece kişinin kendinden değil tatil yaptığı ortamdaki suyun hijyeni de gündeme gelmektedir. Eğer havuz hijyenine özen gösterilmiyorsa enfeksiyon riski oldukça fazladır. Su teması sonrasında özelikle kulağına su kaçan hastalarımız, bunu ortadan kaldırabilmek için kulak temizleyici pamuklardan faydalanmak isterler ancak bu daha da büyük bir sıkıntıya yol açar. Burada akıntılı enfeksiyonlar ağrılı hale geçebilir. Hamam, havuz ve deniz tatili esnasında kulağına su kaçan hastalarımızın bunu kendilerinin çıkarmaya çalışmamalarını bir doktora başvurmaları gerekir” ifadelerini kullandı.
Op. Dr. Murat Koç “ Mantar enfeksiyonunda temizleme esastır. Dış kulak yolunun vakumlama sistemi ile temizlenmesiyle enfeksiyon geçebilir. Kişisel hijyen çok önemli. Vücudun başka bir yerindeki mantar kulağa bulaşabilir. Bunlardan kaçınılması gerekir. Havuzdan ve hamamdan sonra dış kulak yolunun sadece dışı kurulanmalıdır. Kulak içi için herhangi bir kulak temizleyicisi kullanılmamalıdır. Tüm bu tedbirlere rağmen kulakta akıntı, kaşıntı ve duyma azlığı şikayeti olan hastaların erken safhada bir hekime başvurmaları gerekir” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —