Kültepe'de 76. yıl kazı sezonu başladı

Kültepe

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarının 76. sezonunu başlattı. 

Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler alan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

 “Kültür Bakanlığımızla değişik kazılarla ilgili iş birliğimiz devam ediyor. Bunlardan yine en önemlilerinden birisi UNESCO’nun listesine girmiş olan Kültepe kazıları. Hocamızın da vurguladığı gibi 75 yıldır yapılan çalışmalar, yine dönem itibarıyla, sezon itibariyle devam ediyor. İnşallah buradan çıkan ürünlerin de müzemizde sergilenmesini sağlayacağız. Ticaretin, ekonominin, sosyal içerikli çalışmaların, yasalarının yazıldığı dönemleri, insanlık tarihine kazandıracağız. Bu mirasımıza da sahip çıkma yönünde irade göstereceğiz. Emeği geçenlere, başta Fikri hocam olmak üzere teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Kültür Bakanlığımızın burada vermiş olduğu fırsata ve desteğe de ayrıca teşekkür ediyoruz.” 

Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ise Başkan Büyükkılıç sayesinde bu sene kazı çalışmalarına başlamış olduklarını ifade ederek: “Kültepe kazılarının 76’ncı sezonuna geldik. Bu sene kazılara henüz başlamış durumdayız ve başkan beyin sayesinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sayesinde ilk çalışmalarımızı yapıyoruz. Sanıyorum yine yılsonuna kadar buradayız.” dedi. 
  

Gerçekleştirdikleri çalışmaların tüm Yakın Doğu’nun, Ortadoğu’nun tarihine ışık tutan nitelikte olduğuna değinen Kulakoğlu, şunları söyledi: 
“Bu yıl hedefimiz de yine, bizim arkamızda gördüğümüz büyük anıtsal saray yapıları var. Yani günümüzden 5 bin yıl öncesine tarihlenen saray yapıları var. Onları araştırmak ve bu araştırma sırasında tabii ki daha erken tabakalara da gitmeyi planlıyoruz. Yani Kültepe’nin ve Kayseri’nin tarihini daha erkene çekmeye çalışıyoruz. Ve tabi ki bu konuda bize destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne, sayın başkanın şahsında çok teşekkürlerimi sunuyorum.” 
  
Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, kazma ve fırçayla sembolik kazı çalışması gerçekleştirerek yeni sezonu başlattı.



Kültepe'de 76. yıl kazı sezonu başladı

‘Büyük Şehir Sanat Galerisi’ teşekkürü

'Sağlık hayattır, sanat hayattır' sergisini gezdi

Sanat Akademisi'nden "Komşu Köyün Delisi" adlı tiyatro oyunu

Güzel Sanatlar Bölümü’nden resim şöleni

Büyükşehir’in müzelerine yoğun ilgi

Talas'ta 19 Mayıs'a özel sergi

Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı