SAYMAKLA BİTMİYOR
Halk arasında kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, uzmanlara göre içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasına yardımcı olduğu için yaz kış bütün bir yıl boyu tüketilmeli?
Halk arasında ağırlıklı olarak gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, uzmanlara göre sindirimin kolaylaştırılmasını sağladığı gibi vücut için daha onlarca faydası var. Özellikle içerdiği ?benzaldehit´ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önleyen kuru incirin vücudun ihtiyacı olan magnezyumun yüzde 30´unu, fosforun yüzde 20´sini, B1 vitamininin yüzde 5´ini ve B2 vitaminin yüzde 4´ünü karşıladığı için bağırsakların düzenli çalışmasına büyük katkı sağlıyor? Bu nedenle yaz kış demeden bütün bir yıl boyunca bolca tüketilmesinde yarar var diyen uzmanlar ?Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok faydalı bir gıda maddeesidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar fazla tüketemiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken bir ürün. Bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidandır? değerlendirmesinde bulunuyorlar?
Uzmanlar faydaları saymakla bitmeyen İncirin cildi ve sinir sistemine olan faydalarına da vurgu yaparak ? İncir yüzü de güzelleştiriyor. Kilo kontrolü dahilinde sık sık incir tüketilmesi gerekir. Öyle ki en azından günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır? ifadesini kullanarak tavsiyelerini yineliyorlar?