Mahalli Çevre Kurulu`nun ısınmada kömür kullanımını yasaklamasının ardından görüşlerini aldığımız Kömürcüler Sitesi esnafından Ali Eravcı, ``Buradaki esnaf 4. ayda bina bağlantılarını yapmaya başladı, bina bağlantısının yanında ithalatçı firmalarla çeklerini kesti, bağlantılarını yaptı. Bir sabah uyanıyorsunuz kömür yasaklanmış. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bunu Belediyenin ya da yetkili kişilerin daha önceden yapması gerekiyordu. 2013 yılında bunu bildirip, 2015’te kömür yasaklanacak diyerek bildirmesi gerekiyordu, esnafın da ona göre tedbir alması gerekiyordu. Bu aslında zincirleme bir olay, çeklerimiz şimdi kim bilir nerelere gitti. Onları toplayamayız artık ve buradaki esnaf da mahcup duruma düşmüş oluyor. Belediye denetlediğinde bizim sattığımız kömürler 7 bin-7 bin 800 kalori olan kömürler. Belediyenin yardım amaçlı dağıttığı kömürlerin kalitesi daha düşük`` dedi.
Kayseri’de doğalgaz kullanımının geçen yıla göre artış gösterdiğini ifade eden esnaf Mehmet Arık da, ``Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 25 tane mahalle, Ekim ayının 30’una kadar kömür kullanımı yasaklanacak diye bir şey yayınladılar. Zabıtalar tek tek bütün binaları dolaştı. Bizim sattığımız Rus kömürü 7 bin-7 bin 800 kalorisi var ve bu kömürler 1. sınıf kömürler. Kenar mahallelere sosyal dayanışma, yardımlaşma adı ile dağıttıkları kömürün kalitesi 3 bin-4 bin kaloriyi bile bulmuyor. Kayseri’de doğalgaz tüketimini ön plana çıkarıp kömür tüketimini ikinci plana atmak istiyorlar. Sektör olarak da bizim satışlarımızı yüzde 30-yüzde 40 düşürecek bir olay. Gerekli mercilere şikayet yapılmıştır, onun sonucuna göre hareket edilecektir ama mağdur olan esnaf olacak. Dolayısıyla da bu esnafın yanında etrafında çalışan insanlar zarar görecek. Kömürcü esnafı bu konudan rahatsız`` ifadelerini kullandı.
Kömürcüler Sitesi esnaflarından Ferhat Özel ise, ``Bizim işlerimizi çok ters etkiledi, çünkü herkesin anlaşma yaptığı firmalar var. Anlaşma yapılan firmalar ile tonaj kota belli. Kotayı birden düşüremeyiz evrak verdik, sıkıntı burada başlıyor. İkincisi bu sene haydi böyle gitti, seneye bu esnaf ne yapacak? Bunu düşünmek lazım. Binaları yasaklarsan kömürü kime satacağız veya hangi mesleğe atılacağız? Zaten sektörün her tarafında bir sıkıntı var, kömürde de böyle bir sıkıntı olursa buradaki vatandaş evine ne götürecek? Onu düşünmek lazım. Bıçak gibi birden kesip de `Sıkıntı yok` demenin bir anlamı yok. Kalorisi düşük kömürleri kendileri önce yasaklasın, daha sonra kömürcülerin standartlara uygun olan kömürlerini ele alsınlar. Şimdiye kadar bir çok sözleşme yaptık, bunların bazıları soru işaretinde kalıyor, `Bizim binamız acaba doğalgaza geçer mi?` diye. Bizimle yaptıkları sözleşmeleri iptal etmeye çalışıyorlar. Millet kendine göre haklı. Buna bir an önce çözüm bulunursa bizler de bina sakinleri de rahat bir nefes alacak`` diye konuştu.
MAHALLİ ÇEVRE KURULU KARARI
Mahalli Çevre Kurulu, merkezi ısıtma sistemleri bulunan apartman, site, lojman ile kamu kurum ve kuruluş binalarında katı ve sıvı yakıt kullanımı yasaklanarak alternatif ısınma (doğalgaz, güneş enerjisi vs.) sistemlerine geçilmesi ve 30 Ekim 2014 tarihine kadar gerekli sistem dönüşümlerinin tamamlanmış olmasını istedi.
Alınan karara göre Hacısaki, Fatih, Sahabiye, Uğurevler, Sanayi, Erciyesevler, Yıldızevler, Cumhuriyet, Fevziçakmak,Mimarsinan, Serçeönü, Örnekevler ve Gevher Nesibe mahalleleriyleMelikgazi ilçesinde; Seyitgazi, Aydınlıkevler, Küçükmustafa, Alpaslan, Gültepe, Yeniköy, Melikgazi, Yeni, Yıldırım Beyazıt, Çorakçılar, Cumhuriyet, Gülük, Hunat, Hürriyet, Kemeraltı, Kiçikapı, Kılıçaslan, Köşk, Osman Kavuncu, Taceddin Veli, Camikebir, Caferbey, Şehit Nazımbey mahallelerinde önümüzdeki kış katı ve sıvı yakıt yakılması yasaklanmış oldu. Bu bölgelerdeki apartman, site, lojman ile kamu kurum ve kuruluş binaları 31 Temmuz 2014 tarihine kadar katı veya sıvı yakıt kullanımını sonlandırarak alternatif temiz yakıtlara geçiş yönünde karar alacak ve aldıkları karar örneğiyle dönüşümü gerçekleştirecek firmayla yapılan sözleşme örneğini Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na teslim edecekler.
31 Ekim 2014`ten sonra katı ve sıvı yakıt kullananlara Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince idari işlem ve para cezası uygulanacak. Ayrıca depolarda tespit edilen kömürler de yediemine alınacak.
Öte yandan bu mahalleler dışında kalan tüm diğer mahallelerde de 31 Ekim 2015 tarihinden sonra katı ve sıvı yakıt kullanımı yasaklanarak, alternatif temiz yakıtların kullanımı zorunlu hale gelecek.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.
Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.