UZMANLARA GÖRE SOFRALARDAN EKSİK EDİLMEMELİ…
Turşular türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir… Özellikle kış aylarında çokça tüketilen ve onlarca çeşit hazırlanan turşular arasında öyle biri var ki uzmanlara göre sofralardan asla eksik edilmemeli… Uzmanların altını kalın çizgilerle çizdikleri bu turşu hemen herkesin evinde bulunan lahana turşusu… Probiyotik bakteri, C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, folik asit, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor, sodyum ve magnezyum gibi minerallerden bol miktarda içeren lahana turşusunun diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor.
Uzmanların altını kalın çizgilerle çizdikleri ve hemen herkesin evinde bulunan lahana turşusu; probiyotik bakteri, C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, folik asit, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor, sodyum ve magnezyum gibi minerallerden bol miktarda içeren lahana turşusunun diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor…
Lahana turşusu sindirimi geliştirir. Sağlıklı bir bağırsak florasının büyümesini teşvik eder. Kabızlık gidericidir. İltihaplı bağırsak sendromu azaltır ve birçok potansiyel hastalıklara karşı sindirim sistemi korur.
Lahana turşusu C vitamini ve diğer yararlı vitamin ile mineraller ve fermantasyon işlemi sırasında oluşturulan önemli fitokimyasallar ile doludur. Bu cilt bozuklukları, bacaları ve soğuk algınlığı, kilo alımı ve kusurlu kan gibi pek çok sağlık sorunları ile baş etmenizde destek olur.Ona keskin, güçlü tadını ve kokusunu veren, güçlü antioksidanlar olarak adlandırılan glukosinolat içerir.
Lahana turşusu fermantasyon işlemi sırasında, bu antioksidan phytochemicalas büyük antikanser etkileri bileşikleri içerir. C vitamini birçok fiziksel fonksiyonlarda önemli rol oynayan bir antioksidandır. Diğer antioksidanları (örneğin, E vitamini gibi) aktive eder ve bu vücut dokusu hücrelerinin büyümesi ve onarımı için önemli olan kolajen oluşumu için gereklidir. C vitamini sağlıklı diş etleri, kas, kan damarları, kemik ve dişlerin korunmasına yardımcı olur ve iyi bir beyin işleyişini teşvik etmektedir. Kandaki kolesterol seviyesini düşürme kapasitesine sahip flavonoidler, fitokimyasalları içerir ve böylece çok kalp hastalığı riskini azaltır.